"1+1" таки продається, а його менеджмент змінили через прокуратуру?

Вівторок, 16 серпня 2005, 13:43

Президент медіахолдингу Media International Group Вадим Рабінович вважає, що власники 40 % акцій "1+1" Олександр Роднянський і Борис Фуксман все ж таки продають свою частку групі "Приват" і вже сповістили про це іншого власника каналу.

"Вони продають свою частку "Привату" і вже відправили Рональду Лаудеру (керівникові компанії-співвласника каналу "1+1" Central Europian Media Enterprises) документ з повідомленням про продаж", – сказав Рабінович в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

Також Рабіновича здивував той факт, що менеджмент каналу змінили після початку перевірки Генпрокуратурою.

"Комерсант" відзначає, що відповідне рішення рада директорів прийняла усього через три дні після оприлюднення Генпрокуратурою інформації про перевірку фінансової діяльності телеканала.

На думку генерального продюсера телерадіокомпанії "Аіті" Володимира Орлова, звільнення Оселедчика з посади генерального директора продиктовано бажанням "забрати його з-під удару за результатами перевірок".

"За ефіром видно, що канал став ближче до Юлії Тимошенко та групи "Приват" у її конфлікті з Віктором Пінчуком", – говорить гендиректор компанії "Медіа Дом", що був член Національної ради з телебачення та радіомовлення Микола Княжицький.

ТОВ "ТРК „Студія 1+1" мовить на Другому загальнонаціональному каналі Українського телебачення (УТ-2). За даними дослідницької компанії GFK-USM, середня аудиторія телеканала за I півріччя 2005 року склала 20,27% від загального числа телеглядачів.

70% "Студії 1+1" розпоряджається голова ради директорів каналу Олександр Роднянський. Йому особисто належить 20%; 20 і 30 часток через компанію "Інтер-медіа", 100% -ву "дочку" німецької компанії Innova-Film, належать відповідно Борису Фуксману та медіакорпорації Central Europian Media Enterprises.

Ще 30% каналу CME керує самостійно. Доходи каналу за I квартал 2005 року склали $14,36 млн. Частка на телерекламному ринку в 2004 році склала 38%.

Як повідомлялося, у понеділок Роднянський заявив, що структура власників каналу не змінилася.

Однак він повідомив, що він і Фуксман одержали пропозицію від групи "Приват" про продаж своїх 40% каналу.

Зараз на каналі відбувається реструктуризація статутного капіталу, у результаті якої CME стане фактичним власником 60% "1+1". Виконавчий віце-президент компанії CME Марина Вільямс учора заявила: "Ми вже створили компанію UMS, що стане власником 60% акцій у ліцензії "1+1", відзначає "Комерсант".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...