Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ХОЧЕ ПІДВИЩИТИ ПРОХІДНИЙ БАР'ЄР НА ВИБОРАХ

Середа, 24 серпня 2005, 13:51

Президент Віктор Ющенко виступає за збільшення прохідного бар’єру на парламентських виборах 2006 року.

Про це він сказав під час виступу на Майдані Незалежності у Києві з нагоди Дня Незалежності.

"Сподіваюся, що у нинішньої Верховної Ради вистачить патріотизму збільшити прохідний бар'єр. Так ми отримаємо справжню представницьку владу, а не клуб власників політичних партій", - сказав Ющенко.

Президент також пообіцяв продовжити оновлення влади. "У владі змінилося багато облич, але обличчя влади змінилося мало. У багатьох кабінетах громадяни бачать той самий бюрократизм і те саме небажання їх чути", - сказав він.

"Я не збираюся з цим миритися. Оновлення кадрів буде продовжене. Той, хто думає, що пересидів першу хвилю і може керувати по-старому, дуже помиляється", - підкреслив президент. Цю репліку Майдан зустрів оплесками.

Ющенко відзначив також, що продовжить боротьбу з корупцією і хабарництвом.

"Повільно ще відступає корупція. Часто стара система перемелює нові кадри швидше, ніж вони змінюють її. Від сподівань на чесність ми переходимо до жорсткого наступу на корупцію", - пообіцяв він.

"З листів, звернень, опитувань добре відомо, де процвітає хабарництво. Я вимагаю від уряду, правоохоронних органів негайно встановити жорсткий контроль на митниці, у сфері земельних відносин, при видачі дозволів і ліцензій", - сказав Ющенко.

Президент також відзначив, що правоохоронним органам "досі не вдалося покінчити з розгулом злочинності, хоча значні успіхи у цьому напрямку є".

"Головна причина їх слабкості – "кришування" злочинних схем, зрощення з криміналом", - сказав Ющенко.

"Моє рішення про реорганізацію ДАІ – попередження для всіх: погони нікого не врятують від відповідальності. Порядок на дорогах буде забезпечено іншими формуваннями, які не принижуватимуть водіїв, а навпаки – допомагатимуть їм", - сказав він.

Кортеж президента під'їхав до Майдану під вигуки "Ющенко!". Виступ Ющенка почався з виконання гімну України, а закінчився також під скандування імені президента.

На Майдані Незалежності були присутні декілька десятків тисяч людей. Серед них - прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, голова Верховної Ради Володимир Литвин, майже всі члени уряду, народні депутати, мер Києва Олександр Омельченко та інші.

Трибуна за розташуванням і оформленням нагадувала ту, з якої Ющенко виступав під час своєї інавгурації.

Під час святкування Дня незалежності дружина президента Катерина Ющенко була одягнута в блакитне плаття без рукавів з помаранчево-золотою хустиною на шиї.

Доньки президента, Софійка та Христина, були в помаранчевих спідничках та біло-блакитних вишиванках. Син Тарасик - у білій футболці та блакитних джинсах. На святкуванні були присутні також старші діти Ющенка - Віталіна та Андрій.

Прем’єр Юлія Тимошенко була вдягнена в білій блузі, спідниці та пальто.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування