МЕЛЬНИЧЕНКО ПОГРОЖУЄ ЮЩЕНКУ І НАЗИВАЄ ПІСКУНА БРЕХУНОМ

Понеділок, 29 серпня 2005, 21:06

Екс-майор Управління держохорони Микола Мельниченко спростовує заяву генпрокурора Святослава Піскуна, що він даватиме свідчення у справі Гонгадзе 5 вересня.

"У зв'язку з систематичними свідомо брехливими та провокаційними заявами генеральної прокуратури України, я офіційно заявляю, що (...) не буде ніякого судового засідання 5 вересня 2005 року", - ідеться у заяві Мельниченка, поширеній у понеділок.

Як відомо, Піскун заявив, що засідання американського суду, на якому Мельниченко повинен дати свідчення за запитом Генпрокуратури у справі Гонгадзе, було перенесено з 24 серпня на 5 вересня.

Мельниченко також заявив, що ні на 27 липня, ні на 24 серпня "подібні судові засідання ніким не призначалися і не переносилися".

За словами Мельниченка, "зухвала і цинічна брехня Піскуна" пояснюється бажанням не допустити ухвалення ПАРЄ спеціальної резолюції щодо розслідування "резонансних злочинів Кучми".

Мельниченко зазначив, що це саме за його ініціативою Ющенко посмертно присвоїв звання героя України Георгію Гонгадзе. Водночас він обурився, що "перед цим Віктор Ющенко тепло привітав з днем народження, а потім і запросив на урочистий прийом з нагоди Дня Незалежності замовника фізичної розправи над Георгієм Гонгадзе – Леоніда Кучму!".

Також Мельниченко обурений, що Ющенко постійно пропонує спільний блок на виборах-2006 Володимиру Литвину – "підбурювачу фізичної розправи над Георгієм Гонгадзе".

Екс-майор сказав, що "найнебезпечніші злочинці Кучма, Литвин, Деркач, Суркіс, Волков, Азаров та інші залишаються безкарними, а більшість з них все ще займає високі державні посади".

Мельниченко зазначив, що ці та інші обставини "змушують мене відмовитися від необхідності особистої зустрічі з Віктором Ющенком". Водночас Мельниченко поставив п’ять вимог перед Ющенком:

Зокрема, він вимагає від Ющенка "виступити з публічною позицією щодо факту замаху на життя Олександра Єльяшкевича та під час майбутнього візиту у вересні в США зустрітися з Єльяшкевичем".

"Зробити всі необхідні кроки для того, щоб вирішити питання повернення Олександра Єльяшкевича до України і можливості його безпечної та повноцінної діяльності на благо України", - ідеться у заяві Мельниченка.

Також Мельниченко вимагає від Ющенка "видати указ, необхідний для врегулювання правових питань та відновлення законних прав політичних біженців, у т.ч. Олександра Єльяшкевича, Мирослави Гонгадзе, Сергія Шолоха та членів їх родин".

Ще Мельниченко хоче, щоб Ющенко звернутися до фракції "Наша Україна" підтримати звіт слідчої комісії Верховної Ради з резонансних злочинів.

Четвертою вимогою Мельниченка до Ющенка є "відмовитися від політичного блокування з Володимиром Литвиним та іншими учасниками банди Кучми" та "очистити своє оточення від брудних осіб, що займаються корупційною діяльністю, рекетом і фальсифікацією резонансних кримінальних справ та задіяні в реалізації злочинних планів міжнародної групи Бориса Березовського".

П’ятою вимогою є підтримати ухвалення ПАРЄ резолюції, яка вимагала б від України "реального розслідування резонансних злочинів Кучми – справ Гонгадзе, Єльяшкевича і Подільського".

"Якщо ці п'ять моїх вимог до Віктора Ющенка не будуть виконані, то моя реакція буде адекватною, жорсткою і швидкою", - попередив Мельниченко Ющенка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:31
Загибель помічника Залужного: офіцеру оголосили підозру у вбивстві з необережності
11:27
фотоМіністр освіти розповів про НУШ, експерименти з вишами і відмову від ступеня – інтерв’ю
11:26
Наводила авіабомби на Сумщину: СБУ затримала агентку ФСБ
11:18
АРМА просить Раду та РНБО розв'язати проблему Сахалінського родовища
11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
Усі новини...