Луценко назбирав матеріали на Медведчука і Януковича

Вівторок, 30 серпня 2005, 18:50

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що екс-прем'єр Віктор Янукович фігурує у матеріалах справ про нецільове використання бюджетних коштів.

Про це він повідомив у вівторок на прес-конференції в МВС.

"Дійсно, є ознаки вчинення злочинів, зокрема з нецільового використання бюджетних коштів з боку колишнього прем’єр-міністра", - заявив Луценко.

"Але чи достатньо цих ознак для того, щоб порушувати кримінальні справи проти нього і передавати до суду, буде відповідати прокуратура. У даному випадку, Генеральна прокуратура", - додав міністр.

Луценко відзначив, що "будь-яка посадова особа, від голови сільради і вище, є категорією підслідності органів прокуратури", тому міліція може тільки збирати матеріали, в яких фігурує та чи інша особа, але потім вони передаються до органів прокуратури.

На питання про ведення проти Медведчука і Януковича слідчих дій Луценко відповів: "Стосовно згаданих вами прізвищ, то я бачив їх в матеріалах тих справ, де вони допитуються або в якості свідків, або в якості підозрюваних".

Щодо Медведчука міністр повідомив, що "його прізвище проходить у багатьох свідченнях тих, хто затриманий працівниками правоохоронних органів, або тих, хто допитаний в якості свідків".

У підсумок Луценко заявив: "Правоохоронні органи не ставлять задач покарати того чи іншого (політика), як би це не хотілося моїм любим виборцям".

"Я не маю права шукати, що б повісити на пана Медведчука, як би я особисто не вважав його своїм політичним опонентом", - додав міністр.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування