Зінченко теж звинувачує Порошенка, Третякова та Мартиненка у корупції. НА ЙОГО ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЮ ПРИЙШОВ ПОРОШЕНКО

Понеділок, 5 вересня 2005, 15:16

Колишній голова секретаріату Олександр Зінченко звинувачує в корупції секретара РНБО Петра Порошенка, першого помічника Олександра Третьякова і лідера парламентської фракції "Наша Україна" Миколу Мартиненка.

Про це Зінченко заявив в понеділок на прес-конференції в Києві.

"Секретар РНБО Порошенко, перший помічник президента Третьяков, кілька їхніх помічників, зокрема, Мартиненко - цинічно реалізують свій план використання влади у своїх цілях", - сказав він.

Він звинуватив їх у намірах привласнити ЗМІ, "схемах силового тиску".

"Перший помічник президента Третяков з точністю до мікрона відтворює систему свого попередника в адміністрації Кучми Льовочкіна, увійшовши до наглядових рад Ощадбанку, Укртелекому, видавничої справи, контролюючи процеси у нафтовій і газовій сферах. Саме його зусиллями поновлено на роботі заступника голови НАК "Нафтогазу" пана Воронова, який організовував газові схеми при режимі Кучми", заявив Зінченко.

"Сьогодні Третяков активно працює на ниві перерозподілу сфер впливу в засобах масової інформації. Саме він відрізав президента від адекватного потоку інформації, пропускаючи потрібних людей. Це не складно зробити, відповідно організувавши, точніше дезорганізовувши робочий графік президента, доступ до нього. Ті, хто має власну думку і бачення, живу і нестандартну, по 3-5 місяців чекають на волю першого помічника", продовжив Зінченко.

За його словами, попасти до президента іншої можливості немає, навіть для тих, хто "не менше за Третякова чи Порошенка працював на загальну перемогу революції".

"Порошенко, Третяков і компанія, посилаючись на президента, призначають своїх всюди, де тільки можна, свідомо тиснуть на незалежну судову гілку влади, вільно почувають себе в приватизаційних процесах", заявив колишній держсекретар.

"Здавалося б саме тому у вищому ешелоні влади має працювати вимога Майдану – відокремлення бізнесу від влади. Це саме вас стосується, Петро Олексійович", - звернувся Зінченко до секретаря РНБО Порошенка, який також прибув на прес-конференцію.

"Насправді, вони не просто нехтують цим, вони збагнули: влада наша – вона мусить працювати на нас", зауважив Зінченко.

"Здається, що відбувається калькування недоліків системи Кучми, навіть партію створюють не як політичну організацію, а як бізнес-клуб, як декор адміністративного ресурсу", - зазначив він.

"Здавалося б, якщо така невеличка група, то чому під загрозою опинилися системні досягнення революції? Відповідь проста – носії загрози мають величезні можливості впливати на державні процеси.. монополізували вплив на президента", - зазначив він.

Далі читайте тут


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування