Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТОМЕНКО ПОДАВ У ВІДСТАВКУ ЧЕРЕЗ ПОРОШЕНКА І ЦИНІЗМ. ВІН РОБИТИМЕ ДРУГУ ПОМАРАНЧЕВУ РЕВОЛЮЦІЮ

Четвер, 8 вересня 2005, 09:50

Віце-прем'єр з гуманітарних питань Микола Томенко заявляє про відставку за власним бажанням.

Про це Томенко оголосив на прес–конференції у четвер.

"Я переконаний, що домінування олігархічного уряду Петра Порошенка суперечить настановам Майдану", - сказав Томенко.

Він назвав "цинізмом" тезу президента, що разом з Петром Порошенком мають у відставку піти близькі до Юлії Тимошенко члени уряду. "Я не крав у цій країні ", - сказав Томенко.

"На жаль, буде реалізовано принцип, що крали одні, а у відставку ідуть інші. Запропоновано варіант, що з боку уряду Тимошенко і олігархічного уряду Порошенка піде у відставку кілька осіб. І це за сценарієм експертів, які працюють з президентом, це має всіх помирити", - сказав він.

Томенко сказав, що з цим принципом не згодний: "Ні я, ні Олександр Турчинов не займалися корупцією і не розписували на аркуші паперу, кого куди призначити".

За його словами, прем’єр Тимошенко спробує ще раз поговорити з Ющенком. "Позиція прем’єра полягає в тому, щоб переконати президента знайти механізми і рішення, які не давали б можливість дестабілізувати ситуацію в країні", - додав він.

Томенко сказав, що Ющенко потрапив під вплив оточення.

"З кожним днем повноваження уряду Порошенка збільшуються і вплив на президента цього уряду стає 100-відсотковим. Президент не знає реальної ситуації в країні і не знає результатів соціологічних досліджень про ступіть довіри до влади в цілому і до людей, які від його імені керують країною", - зазначив Томенко.

Томенко сказав, що мав після його інтерв’ю в "Українській правді", де він розкритикував надання повноважень секретарю Ради нацбезпеки, у нього відбулася "жорстка розмова з президентом". "І все оточення тоді сказало, що такі урядовці Україні не потрібні", - додав він.

Томенко назвав ненормальною ситуацію, коли для того, щоб уряд міг зустрітися з президентом, попередньо він мав це погодити з першим помічником президентом.

"Третьяков говорив, що якщо ми хочемо зустрітися з президентом, ми маємо домовитися з ним і описати, про що ми хочемо говорити з президентом", - сказав Томенко.

Він також сказав, що дії оточення Ющенка стосовно Тимошенко подібні до дій оточення Кучми стосовно прем’єра Ющенка.

"Я читав на квартирі Миколи Мельниченка, як Литвин переконував Кучму, щоб задум прем’єра Ющенка виплатити борги по пенсіях не має бути реалізований, бо це підвищить його рейтинг. Сьогодні подібний підхід і в оточення Ющенка. Ющенка переконують, що треба зробити так, щоб ціни підвищилися, бо інакше популярність Тимошенко зростатиме, і треба, щоб програма приватизації не була виконана, бо її популярність як прем’єра зростатиме", - сказав він.

"90% команди Ющенко замало були в опозиції, треба пробути трошки довше, як я, щоб зрозуміти, що влада не спосіб заробляння коштів", - сказав Томенко.

Щодо своєї подальшої політичної долі, то Томенко сказав, що організовуватиме другий етап помаранчевої революції.

"Моя політична робота полягатиме в наступному, щоб цивілізований етап привів людей, які хочуть працювати для народу. Я буду займатися організацією другого етапу помаранчевої революції", - сказав Томенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...