Депутати сподіваються, що деякі міністри залишаться. А Тимошенко буде важко

Четвер, 8 вересня 2005, 14:47

Лідер Соцпартії Олександр Мороз вважає відставку уряду додатковим свідченням недосконалості існуючої системи влади.

Про це він повідомив журналістам в кулуарах Верховної Ради в четвер.

"Йдеться не про персоналії, а саме про систему. Нинішня влада зберегла всі залежності попередньої: це і фаворитизм, і ознаки особистої відданості, і кругова порука. Зміна системи влади дозріла", - зазначив він.

На питання, кого соціалісти запропонують до складу уряду, він відповів, що незважаючи на те, що міністри від СПУ опинились у відставці, "немає сумнівів, що вони діяли професійно і зможуть так діяти і надалі".

У свою чергу лідер Української народної партії Юрій Костенко вважає, що таке рішення президента дозволить швидше вирішити накопичені проблеми, зокрема щодо поліпшення економічної ситуації в країні.

За його словами, це в свою чергу дозволить формувати нову економічну політику. Також він вважає, що міністри "які продемонстрували за 7 місяців свою ефективну роботу, повинні залишитися".

У свою чергу член фракції НСНУ Володимир Бондаренко вважає, що суспільство очікувало на подібні зміни. "Йшлося лише про час та обставини. Ті, хто подали у відставку напередодні, можливо, відчували подібний крок президента і тепер виглядають національними героями".

Інший депутат фракції НСНУ Юрій Кармазін вважає, що президентові не можна було так однозначно приймати рішення. "Треба було все ж таки провести консультації з силами, які представлені в парламенті". Він також вважає, що доручати формування нового уряду Єханурову не зовсім правильно з боку президента.

"Я бачу, що у Дніпропетровський області не припинялися політичні репресії, зокрема проти членів партії "Захисники вітчизни". Вони йшли з відділу управління внутрішньої політики облдержадміністрації, а нею керував Єхануров. Висновки робіть самі", - сказав він.

Депутат лідер партії НДП Валерій Пустовойтенко вважає, що "для виходу України з політичної та економічної кризи потрібно було відправити той шабаш у відставку".

"Я дуже вдячний Віктору Андрійовичу за те, що він зробив цей крок. Тепер він має припинити політичні репресії, у тому числі проти членів НДП, також сформувати рівні умови для усіх партії напередодні виборів, погодити з Верховною Радою кандидатуру прем’єра і формувати новий уряд", - зазначив він.

Також Пустовойтенко вважає, що президент має продовжити чистки, зокрема у виконавчій владі. Щодо подальшої долі Тимошенко Пустовойтенко зазначив: "Вважаю, що доля Тимошенко, яка почала боротьбу з Порошенком, буде непростою".

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News