ПІСКУН НЕ ЗНАЙШОВ КОРУПЦІЇ В ДІЯЛЬНОСТІ ПОРОШЕНКА, ТРЕТЬЯКОВА ТА МАРТИНЕНКА

Вівторок, 20 вересня 2005, 13:11

Генпрокуратура не знайшла доказів причетності Олександра Третьякова, Петра Порошенка та Миколи Мартиненка до корупційних дій, вказаних у заявах колишнього державного секретаря Олександра Зінченка.

Про це на прес-конференції у Києві заявив генпрокурор Святослав Піскун.

"Підстав вважати дії корупційними не вбачається, є інші злочини, по яких порушено ряд кримінальних справ, по яких буде порушено ґрунтовне розслідування", - сказав Піскун.

За його словами, порушено 5 кримінальних справ за фактами тиску на судові органи та втручання в господарську діяльність з боку працівників апарату РНБО, в яких фігурує зокрема Петро Порошенко.

Він підкреслив, що справи порушені "за фактом, а не проти конкретної особи".

Піскун, зокрема, повідомив, що 10 вересня порушено кримінальну справу за фактом втручання службових осіб секретаріату Ради нацбезбеки в діяльність Луганського суду.

Від судей цього суду працівники апарату РНБО начебто вимагали продовжити процедуру банкрутства Сіверодонецького об'єднання "Азот". "В разі невиконання цих вимог, йшлося про вирішення питання про доцільність існування цього суду. Було показано начебто підготовлений указ президента про ліківідацію цього суду. Судді це сприйняли як тиск на себе", - сказав Піскун.

7 вересня Піскун порушив кримінальну справу по факту втручання службових осіб секретаріату РНБО в діяльність київського апеляційного суду, який розглядає позов Генпрокуратури до Фонду держмайна і концерну "Придніпров’я" про визнання недійсними актів та договір про куплю-продаж пакетів акцій НЗФ.

За словами Піскуна, наступну справу порушено за "фактом втручання в діяльність київського міжобласного суду, який розглядає позов проти заводу ім.Антонова до ЗАТ "Укрсіттрансавіа".

У цій справі перевіряється "причетність до тиску секретаря РНБО Петра Порошенка і його радника Івченка", - повідомив Піскун.

Також за заявою Зінченка було перевірено факт про "незаконність закриття в минулому справ проти радника Порошенка".

Крім того до "Генпрокуратури надійшла заява представника компанії, яка інвестує будівництво по вул. Грушевського, 9а, про протиправні дії Порошенка та керівника компанії "Укрпромінвест" Кононенка", заявив генпрокурор.

Зокрема він додав, що "по факту заяви порушена і розслідується справа згідно зі ст.236 "Протидія законній господарській діяльності".

"Взагалі підстави вважати дії корупційними немає. Є інші злочини, по яких проводяться розслідування", - заявив Піскун.

Зокрема він нагадав, що на розслідування справи кримінальним кодексом відводиться 2 місяці.

Українська правда

P.S. Кореспондент "Української правди" також звертається до колег з проханням повернути цифровий диктофон, який хтось випадково забрав зі стола в генпрокуратурі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування