ЄХАНУРОВА НЕ ПІДТРИМАВ ПАРЛАМЕНТ і представник Ющенка. Постраждали регіонали

Вівторок, 20 вересня 2005, 13:59

Парламент не підтримав кандидатуру Юрія Єханурова на посаду прем'єр-міністра України.

За Єханурова проголосували 223 депутатів при необхідних 226. Не голосували 28. Проти жоден депутат не проголосував. Всього було зареєстровано 251 депутат.

Не голосували фракції БЮТ, СДПУ(о), "Регіони України", КПУ та "Єдина Україна".

Водночас троє депутатів із фракції "Регіони України" підтримали Єханурова. Це депутат Юхим Звягільський, Володимир Бойко і Сергій Матвієнков. Як пізніше повідомили агентству "Новости Украина" у прес-службі фракції, Бойко і Матвієнков виключені з фракції "за порушення фракційної дисципліни" під час голосування по кандидатурі Єханурова.

Також ще четверо депутатів з фракції "Єдина Україна", яка також заявила про свою непідтримку Єханурова, висловились за його кандидатуру. Разом з ними "за" проголосував один депутат з фракції БЮТ - Сергій Головатий.

В той же час, картки декількох депутатів, про відсутність яких заявляв спікер Володимир Литвин, проголосували. Так картки депутатів фракції "Наша Україна" Миколи Жулинського та Юрія Ключковського проголосували "за" Єханурова.

Разом з тим представник президента Сергій Соболєв, який був присутній у парламенті, не проголосував за кандидатуру Юрія Єханурова.

В цілому за Єханурова проголосували 8 фракцій - НДП та "Трудова Україна", фракція "Вперед, Україно!", фракція Народного Руху, ПППУ, УНП, фракці Народної партії, СПУ та фракція "Наша Україна". Результати поіменного голосування можна подивитись тут.

Кандидатуру Єханурова запропонував президент Віктор Ющенко після того, як звільнив Юлію Тимошенко з цієї посади.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування