Луценко знову викликає Медведчука

Вівторок, 27 вересня 2005, 13:46

Міністерство внутрішніх справ вдруге запросило колишнього голову адміністрації президента Віктора Медведчука для надання пояснень.

Про це у вівторок повідомляє Центр громадських зв’язків МВС.

Як йдеться у повідомленні, Медведчука запрошено на 10 годину 29 вересня до Департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України для надання пояснень з приводу присвоєння окремим громадянам високих державних нагород.

Так 21 жовтня минулого року звання Герой України було присвоєно колишньому голові правління Держслужби автомобільних доріг України Вужинському за здачу в експлуатацію автодороги "Київ – Одеса".

Як зазначається в повідомленні, "нині міліцією встановлено причетність посадовців Держслужби автомобільних доріг до розкрадання загалом (у тому числі під час цього будівництва) близько 200 мільйонів гривень".

"Поставлено міліцією під сумнів і законність будівництва бази ФК "Динамо" у Воловецькому районі Закарпатської області, генеральним підрядником якого було підприємство "Гарант" Львівського товариства глухих, яке очолював Вужинський до призначення на посаду голови Держслужби автомобільних доріг", - йдеться у повідоленні.

Як зазначається в повідомленні, МВС також цікавлять підстави, за якими комісія, очолювана Медведчуком, рекомендувала присвоїти звання Герой України Бартєнєву, який обіймав тоді посаду директора нафтобази.

Також Медведчуку доведеться дати пояснення щодо обставин заснування акціонерного товариства "Національний інвестиційний фонд "Омета ХХІ століття" і ЗАТ "Український промислово-фінансовий концерн "Славутич", засновником яких виступає офшорна компанія "Ньюпорт менеджмент", зокрема - правомірності перерахування за кордон величезних доходів зазначених підприємств від нібито іноземної інвестиційної діяльності в Україні.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News