ПРОТИ ПОРОШЕНКА ЗАКРИЛИ СПРАВУ

П'ятниця, 21 жовтня 2005, 10:16

Генеральна прокуратура закрила кримінальну справу проти екс-секретаря РНБО Петра Порошенка за відсутністю складу злочину.

Про це в інтерв'ю газеті Сегодня повідомив в.о. генерального прокурора Сергій Винокуров.

"Комісія, що створена для вивчення корупційних справ, вивчала цю справу три дні й одноголосно прийшла до висновку, що в діях Петра Порошенка немає ознак злочину", - сказав він.

За словами Винокурова, один із членів комісії, який має процесуальне право "на такі рішення", припинив справу по ст.6, п.2 КК України.

"Як керівник Генпрокуратури, думаю, таке рішення є абсолютно законним, заснованим на положеннях УПК, а не на політичних", - заявив Винокуров.

Коментуючи заяву екс-голови СБУ Олександра Турчинова про те, що Винокуров нібито одержав вказівку від президента Віктора Ющенка закрити справу проти Порошенка, в.о. генпрокурора сказав:

"Це неправда. Я з президентом взагалі особисто ніколи в житті не спілкувався. Хіба що бачив Віктора Андрійовича метрів з п'яти-семи кілька років тому, коли він очолював уряд, а я за службовим обов'язком бував на засіданнях Кабміну".

"І відповідально заявляю — жодних команд щодо цієї або іншої справ ні президент, ні хтось інший мені не давав", - заявив Винокуров.

Голова прес-служби Генпрокуратури Олексій Бебель також підтвердив "Українській правді" факт закриття кримінальної справи.

"Так. Закрито за відсутністю складу злочину", - заявив він.

"Дану кримінальну справу вивчало вісім абсолютно професійних працівників з досвідом. Всі одноголосно вирішили, що відсутній склад злочину", - додав Бебель.

Як відомо, 10 жовтня Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно Порошенка за фактом протидії господарській діяльності при будівництві будинку № 9-а по вулиці Грушевського в м. Києві.

Українська правда



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News