Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко запропонував Путіну перехідний період

Понеділок, 12 грудня 2005, 21:03

Президент України Віктор Ющенко переконаний, що Україні та Росії вдасться знайти взаємовигідне рішення у питаннях газової сфери.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Ющенко відзначив, що українська делегація, очолювана міністром палива та енергетики Іваном Плачковим, яка відбула до Російської Федерації для участі в українсько-російських переговорах стосовно співпраці у газовій сфері, має пакет пропозицій щодо організації газового ринку та відносин на ньому.

За його словами, і в української, і в російської сторін є напрацювання стосовно політики врегулювання цього питання і воно має бути вирішеним на взаємовигідній основі.

"Україна готова розраховуватися за газ виключно на ринкових засадах, однак із поступовим перехідним періодом", – відзначив президент, додавши, що сподівається на "зустрічний рух з боку Росії".

Ющенко також закликав уникати політичних спекуляцій навколо цієї теми, зокрема, у питанні можливих перешкод у транзиті російського газу на ринки Євросоюзу територією України. "Україна дала державні гарантії, що транзит буде забезпечений, і ці гарантії є безумовні", – наголошує він.

Як відомо, переговори України і Росії щодо ціни на газ вже отримали назву "газової війни". У понеділок на переговори до Москви вирушив міністр палива Іван Плачков.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування