ГАЗПРОМ ПОСТАВИВ ЦІНУ НА ГАЗ У 230 ДОЛАРІВ. Україна її не приймає

Середа, 14 грудня 2005, 11:55

Нова ціна на газ, яку озвучив "Газпром", є неприйнятною для України.

Про це заявив журналістам заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Лопушанський, повідомляє УНІАН.

Зокрема, Лопушанський зазначив, що "не один раз Росія висловлювала такі свої пропозиції, але у нас є певні розрахунки, певні документи щодо того, що на сьогодні така ціна не є конкурентною, і для України не є прийнятною".

За його словами, переговори наразі тривають, вони йдуть напружено, але конструктивно. "І ми наближаємося до бачення однієї точки", - додав він.

Також він додав: "Звичайно, усе підігрівається, і ми не знаємо, що на нас чекає завтра, але ми сподіваємося, що і з Росією, і з Туркменістаном до 1 січня ми підпишемо документи, які знімуть цей ажіотаж".

Лопушанський підкреслив, що Україна діє в правовому полі, і нагадав, що як з Росією, так і з Туркменістаном відповідні угоди підписувалися раніше.

Як відомо, заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв заявив, що Україна втратила час для обговорення цін на газ.

Як повідомляла Газета.ру, він сказав, що про ціну $160 за тисячу кубометрів зараз мови бути не може.

За словами Медведєва, газ має постачатися за європейськими цінами, які не є фіксованими і розраховуються з урахуванням різних параметрів.

Як сказав представник "Газпрому", це буде близько $220-230 за тисячу кубометрів.

Як відомо, підвищення ціни з $50 до $160 з 1 січня 2006 року обговорювалося останнім часом.

Раніше Міллер також заявляв, що якщо переговори не завершаться до 1 січня 2006 року, то "Газпром" може припинити постачання газу в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування