Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄХАНУРОВ ПОСКАРЖИВСЯ ГОЛОВНИМ ДЕРЖАВАМ НА РОСІЮ

Середа, 21 грудня 2005, 19:25

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров обговорив з послами країн - гарантів безпеки України газові питання.

Про це повідомило джерело в уряді.

За словами співрозмовника агентства, у зустрічі взяли участь посли Великої Британії, США, Німеччини та Франції в Україні.

Співрозмовник агентства не надав інших деталей.

Меморандум "Про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї" підписано 5 грудня 1994 року в Будапешті.

Гарантами безпеки України згідно з Меморандумом виступили Російська Федерація, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії і Сполучені Штати Америки.

Згідно з Меморандумом, країни – гаранти безпеки - підтверджують Україні їх зобов'язання згідно з принципами Заключного акта НБСЄ поважати незалежність і суверенітет та існуючі кордони України, підтверджують їх зобов'язання утримуватися від загрози силою чи її використання проти територіальної цілісності чи політичної незалежності України.

Також Меморандумом гарантовано, що ніяка їхня зброя ніколи не буде використовуватися проти України, крім цілей самооборони або будь-яким іншим чином згідно зі Статутом ООН, а також підтверджують зобов'язання згідно з принципами Заключного акта НБСЄ утримуватись від економічного тиску, спрямованого на те, щоб підкорити своїм власним інтересам здійснення Україною прав, притаманних її суверенітету, і таким чином отримати будь-які переваги.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування