Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарута знає, що Ющенка з газом підставили корупціонери

Понеділок, 9 січня 2006, 15:27

Керівник "Індустріального Союзу Донбасу" Сергій Тарута вважає за необхідне анулювати угоду в газовій сфері між Україною і Росією і почати нові переговори.

"За розмірами економічного збитку це найстрашніший документ, підписаний за роки незалежності", - сказав Тарута в інтерв'ю "Экономическим известиям".

"Я вважаю, що угода, яку підписав пан Івченко, грубо перевищивши свої повноваження, є нікчемною і його підпис повинен бути дезавуйований відповідними органами влади України. Нова команда переговірників повинна негайно відновити переговори", - сказав він.

Тарута відзначив, що з 1 січня в нас парламентсько-президентська республіка. І повноваження Івченка, за його словами, повинні виходити від парламенту і Кабміну.

"Ніякого спеціального засідання Кабміну з формування мандату на переговори й умов, прийнятних для України, не було. Щось там було погоджено з президентом по телефону...Державні справи в цивілізованих країнах, що претендують бути європейськими країнами, так не вирішуються", - вважає Тарута.

Він не сумнівається, що договір був санкціонований президентом. "Я думаю, що його думкою маніпулювали корумповані чиновники. У нафтогазовій галузі таке діється! Мені шкода, що президент не розібрався глибоко в суті питання і сьогодні говорить, що критика угоди – підступ опозиції", - сказав керівник ІСД.

Він відзначив, що "не було ніяких підстав змінювати раніше підписані угоди".

Тарута відзначив непослідовність дій української сторони в переговорному процесі. "Спочатку вони стверджували, що в нас є підстави відстоювати діючий договір. Виходить, вони обманювали, коли стверджували, що Україна має підписані угоди про ціну газу до 2009 року?", - сказав він.

За його словами, з боку Росії була проведена грамотна PR-кампанія, на яку "попалися" наші керівники. "Ми в бізнесі, коли ведемо переговори по великих угодах, теж використовуємо різні засоби. Одне з завдань – створити в партнера ілюзію того, що в нього слабка позиція. Це блискуче зробила Росія", - сказав Тарута.

Говорячи про підсумки угоди, бізнесмен відзначив, що "ми одержуємо посередника-монополіста. У нас немає ніяких цінових гарантій від цього монополіста".

"А тепер уявіть, що завтра "Росукренерго" з якихось причин зникає. Що залишається? А залишається зафіксована ціна -і $230 за тис. куб.м і тариф $1,6, що в чотири рази гірше минулих умов. Ось реальна ціна цієї угоди", - сказав Тарута.

Говорячи про свою участь у виборах 2006 року Тарута відзначив: "Особисто я себе в парламенті не бачу. Я більше принесу користі і для компанії, і для країни, залишаючись в ІСД".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...