"НАША УКРАЇНА" ПРОПОНУЄ ЮЩЕНКУ ВЗЯТИ ВЛАДУ У СВОЇ РУКИ

Вівторок, 10 січня 2006, 16:41

Блок "Наша Україна" закликає ввести пряме президентське правління до виборів у Верховну Раду у 2006 році.

Про це сказано в заяві "НУ", розповсюдженій під час прес-конференції голови центрального виконкому партії Миколи Катеринчука.

Як сказано в заяві, основною причиною відставки уряду Юрія Єханурова є "помста Кремля за принциповість у відстоюванні українських інтересів у газовому питанні".

За словами представників партії, "волю північно-східних патронів виконували політичні маріонетки" – Партія регіонів, Блок Юлії Тимошенко, СДПУ(о), КПУ та Народна партія Литвина.

"Це голосування стало днем народження нового політичного союзу тих, хто підтримував антинародний режим Кучми–Януковича, та тих, хто декларував свою належність до помаранчевого табору", - сказано в заяві.

Коментуючи ситуацію з відставкою уряду, Катеринчук сказав, що цей день можна порівняти з відставкою Віктора Ющенка з посади прем’єр-міністра у 2001 році, бо підстав для неї не було.

За його словами, згідно зі статтею 83 Конституції, Рада не має права формувати уряд до виборів. Крім того, за його словами, при голосуванні за відставку уряду були допущені серйозні порушення процедури.

"Тому відставлений уряд Єханурова буде виконувати свої обов’язки", - сказав Катеринчук, зазначивши, що відтепер прем’єр не зможе вирішувати кадрові питання, "тобто вся система цементується".

Катеринчук також сказав, що президент Віктор Ющенко має "звернутися до громадськості і в прямому ефірі у присутності голови Верховного суду привести до присяги суддів Конституційного суду, призначених президентом та З’їздом суддів."

"Президент в умовах відсутності Конституційного суду, який зобов’язаний вирішити питання конституційності дій державних органів, має зробити все, щоб цей орган був створений", - сказав Катеринчук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування