Депутати довідаються, хто пожартував про Тимошенко і Макдональдс

П'ятниця, 13 січня 2006, 10:32

Верховна Рада звернулася з запитом до голови Центральної виборчої комісії, генпрокурора і голови СБУ в зв'язку з виготовленням фальшивих матеріалів, спрямованих проти виборчого Блоку Юлії Тимошенко.

Відповідний запит, підготовлений депутатом Сергієм Шевчуком, оголосив на засіданні парламенту в п'ятницю спікер Володимир Литвин.

Як відомо, наприкінці листопада 2005 року в Києві були поширені листівки з зображенням символіки партії "Батьківщина" і торговельного знака "Макдональдс", у яких йшлося про те, що на честь дня народження Тимошенко в ресторані пройде акція, під час якої можна одержати безкоштовне меню.

Верховна Рада також направила запит до президента, генпрокурора, голови СБУ, міністра внутрішніх справ щодо перевірки фінансово-господарської діяльності компанії "РосУкрЕнерго", встановлення її засновників та інвесторів, перевірки інформації про участь у підготовці угоди між НАК "Нафтогаз України", "Газпромом" і "РосУкрЕнерго" двічі засудженого Семена Могилевича.

Відповідний запит підготовлено депутатом Григорієм Омельченком.

Крім того, парламент у п'ятницю направив запит групи депутатів до голови секретаріату президента, прем'єр-міністра, голови ДПАУ, КРУ, Рахункової палати з приводу використання адмінресурсу, зловживання повноваженнями президента, і незаконного використання коштів Держбюджету.

Парламент також направив запит на адресу генпрокурора щодо притягнення до відповідальності голови і членів ЦВК за грубе порушення Конституції і закону про вибори народних депутатів.

Верховна Рада також звернулася до міністра внутрішніх справ у зв'язку з порушенням законодавства і безпосереднім перешкоджанням журналістської діяльності працівників ЗМІ, які 9 січня цього року висвітлювали відкрите судове засідання в справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Відповідний запит підготовлений депутатом Володимиром Яворівським.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування