Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія замінила БТР на маяку краном

Четвер, 19 січня 2006, 10:45

Бронетранспортер полку морської піхоти Чорноморського флоту РФ, який вночі заблокував в’їзд на маяк "Сарич", після 14.00 виїхав з території маяка і попрямував у напрямку південно-бережного автошляху Севастополь-Ялта.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив лідер Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Студентське братство" Олег Яценко, який зараз разом з іншими активістами організації перебуває на місці події.

Водночас, як повідомив Яценко, замість бронетранспортера на маяк "Сарич" щойно прибув автокран, який має встановити тут бетонні загорожі і приміщення для блокпосту. За словами Яценка, з цього приводу він звернувся до присутніх на мисі Сарич українських міліціонерів.

Крім того, сказав він, за поки що не перевіреною інформацією, російська бронетехніка передислокована із Севастополя і на інші маяки в Криму, що тимчасово використовуються ЧФ РФ.

У четвер вночі командування ЧФ заблокувало в'їзд техніки на маяк "Сарич", розмістивши одразу ж за парканом передислокований із Севастополя бронетранспортер.

За словами начальника маяка "Сарич" Юрія Лещенка, "гармата БТРу, якого ще вчора пізно увечері тут не було, а вже зранку він тут розміщується, "дивиться" сюди, тобто його загнали на територію маяка заднім ходом".

Як заявив Яценко, у четвер вранці "Студентське братство" вже підготувало офіційне звернення до президента Віктора Ющенка, прем'єра Юрія Єханурова, міністра закордонних справ Бориса Тарасюка, міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і голови СБУ Ігоря Дріжчаного щодо порушення ЧФ статті 15 угоди щодо Чорноморського флоту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування