Росії не сподобалась українська ідея про 5 років?

Середа, 1 лютого 2006, 19:01

"Нафтогаз України" і RosUkrEnergo A.G. (Швейцарія) продовжать узгодження всіх документів по забезпеченню діяльності спільного підприємства у четвер.

Про це повідомляє канал "1+1" з посиланням на пресс-службу "Нафтогазу".

Як повідомили джерела в компанії, тертя викликає позиція України, яка хоче, щоб ціна на імпортований газ залишалася на рівні $95 за 1 тис. куб. м протягом п'яти років. Однак це не влаштовує "Росукенерго".

Водночас президент Віктор Ющенко на прес-конференції в Запоріжжі заявив, що серед власників компанії "РосУкрЕнерго" немає жодної української державної структури.

За його словами, він отримав цю інформацію від українських спецслужб, повідомляє прес-служба президента.

За його словами, необхідну інформацію щодо акціонерів цієї компанії має також Антимонопольний комітет та інші українські структури, від яких залежить "компетентне рішення щодо можливості роботи "Росукренерго".

Водночас Президент зазначив, що поки Україна отримує туркменський газ, перед нею стоятиме питання агента, який відповідатиме за транзит цього газу через російську територію.

Ющенко нагадав, що "Росукренерго" займається транзитом туркменського газу в Україну з 2002 року і на сьогодні є єдиною в Росії структурою, яка має ліцензію на таку діяльність.

Президент зазначив, що Україна виступає за те, щоб "відносини щодо транзиту та продажу газу формувалися на прозорій моделі з чистою структурою".

Ющенко додав, що звертався до президента Росії Володимира Путіна з проханням, щоб російська сторона представила Україні всі необхідні документи, які стосуються компанії "РосУкрЕнерго".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News