Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко припинила домовлятись з "Нашою Україною", а Мороза понесло до Януковича?

Четвер, 2 лютого 2006, 09:38

Остаточні результати переговорів між політичними силами "помаранчевої команди" щодо формування парламентської коаліції будуть оголошені в четвер - п'ятницю.

Про це Бі-Бі-Сі повідомила керівник прес-служби Блоку "Наша Україна" Тетяна Мокріді.

За її словами, керівник виборчої кампанії Блоку Роман Безсмертний та Роман Зварич досі проводять переговори з партіями Майдану.

Водночас 13-й номер у списку Блоку Юлії Тимошенко Андрій Шкіль заявив, що БЮТ вийшов із тих переговорів.

"Зараз з Безсмертним переговори вже не ведуться. Ми відмовилися категорично і заявили, що ми можемо тільки говорити про безумовні домовленості. Має бути тільки консолідована більшість в помаранчевому парламенті і крапка. А домовлятися, що робити, будемо після перемоги", - сказав він.

"Зараз не до розподілу посад. Єдине, що ми можемо сказати, це те, що той, хто переможе в "помаранчевій коаліції", той і пропонуватиме посаду прем’єра", - додав Шкіль.

За його словами, свій проект коаліційної угоди БЮТ запропонує наступного тижня і навіть якщо колишні партнери по коаліції на підтримку Віктора Ющенка "Сила народу" на неї не погодяться, обов’язковим "бютівці" вважають підписання документа, який би зобов’язував до союзів лише "помаранчевих" із "помаранчевими".

Номер 7-й у списку Блоку ПРП-Пора Сергій Соболєв не уточнив, чи досі його політична сила веде переговори з "Нашою Україною" щодо коаліційної угоди.

"Я не знаю, що таке там запропоновано Романом Безсмертним. Ми цю угоду запропонували ще 2 місяці тому, і ми відразу чітко формат цієї угоди запропонували – не розподіл посад, а визначення принципів", - сказав він.

"Якщо це угода по поділу посад у майбутньому уряді, нехай домовляються з тими, хто хоче ділити посади. А для нас цікавіші принципи, за якими формується коаліційний уряд. Обов’язково до виборів це треба робити, бо після виборів це буде торгашество, а не угода", - додав Соболєв.

Водночас четвертий номер Блоку Костенка-Плюща Іван Заєць підтвердив, що переговори щодо коаліції ще тривають.

"Переговори тривають. Наша позиція дуже чітка – домовитися по трьох напрямках. Перше – співпраця у Верховній Раді вже сьогодні, бо до виборів ця олігархічно-комуністична більшість може наробити багато шкоди. Друге – ми повинні виключити грубе взаємопоборювання під час виборчої кампанії. І третє – ми повинні домовитися, що формуватимемо більшість на базі демократичних сил", - сказав він.

Лідер соціалістів Олександр Мороз, коментуючи проект угоди, не виключив коаліції в новому парламенті з "Регіонами України", "задля об’єднання Сходу та Заходу України".

"Може бути різна конфігурація провладної коаліції. І ми не проти співпраці, в тому числі з такими політичними силами ("Регіони України") для того, щоб можна було хоча б нейтралізувати напругу Схід-Захід. Я думаю, що сьогодні ті, хто пропонує конкретні посади як предмет домовленостей, працюють проти коаліції. Все це робити потрібно після проведення виборів", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування