Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти постраждали через Януковича і власників

Понеділок, 20 лютого 2006, 11:11

Асоціація вільних журналістів Криму і Кримський Інформаційний прес-центр висловлюють стурбованість можливістю припинення мовлення найбільшої недержавної телерадіокомпанії Криму – ТРК "Чорноморська".

Про це говориться в заяві, розповсюдженій у суботу.

17 лютого місцевий суд Київського району Сімферополя задовольнив позов виборчого блоку "Кримська республіканська організація Партії регіонів, кримська республіканська організація партії "Російський блок" - блок "За Януковича!" і тимчасово, до кінця виборчої кампанії, призупинив дію ліцензії на право використання каналів мовлення ТРК.

Суд визнав, що зміст програми "Календар", що з'явився в ефірі ЧТРК напередодні виборів, суперечить вимогам закону про вибори депутатів кримського парламенту і місцевих рад у частині ведення агітації й оголошення результатів опитувань громадської думки.

Тим часом, журналісти відзначають, що "Календар", на їхню думку, є "не журналістським, а піар-проектом, створеним для впливу на думку виборців".

"Слід також зазначити, що дану програму готують запрошені політтехнологи. А журналісти телекомпанії, як і телеглядачі, у даному випадку виявляються заручниками боротьби між фактичними власниками ТРК і їхніми політичними суперниками на виборах", - говориться в заяві.

У зв'язку з цим Асоціація журналістів і Кримський Інформаційний прес-центр звертаються до сторін конфлікту - лідерів виборчого блоку "За Януковича!" і власників і керівництва ТРК "Чорноморська" - із пропозицією укласти в суді мирову угоду.

"Визначати його зміст - виключне право сторін, однак вважаємо за можливе запропонувати наступні умови: позивач відмовляється від вимоги про призупинення дії ліцензії телерадіокомпанії, а відповідач відмовляється від застосування маніпулятивних технологій в ефірі ТРК "Чорноморська", - говориться в заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування