Порошенко любить номер 33 і вважає Тимошенко акторкою Голівудського масштабу

Понеділок, 20 лютого 2006, 13:10

Лідер опозиційних сил Віктор Ющенко погодився на Конституційну реформу, щоб помаранчева революція закінчилася мирно.

"Це не реформа, це "ерунда собачья". Я говорив тоді і повторю зараз: цей крок був потрібний, щоб революція закінчилася мирно", - заявив в інтерв'ю виданню "Коммерсант-Власть" екс-секретар РНБО Петро Порошенко.

"Якби ми не пішли на цю домовленість, Київ був би в крові", - додав він.

На питання про його стосунки з лідером БЮТ Юлією Тимошенко, Порошенко відповів: "Та нормальні стосунки. Я з нею кілька разів бачився в жовтні-листопаді. Спілкувалися на предмет того, що на вибори потрібно йти єдиним списком незалежно від зовнішньої конфліктності відносин".

"Синергетичний ефект злиття команди дасть додаткові 10-15% голосів. Плюс до цього ми будемо першими у виборчому процесі", - пояснив він.

Про відновлення єдності помаранчевих, Порошенко заявив: "Я впевнений, що виборці змусять помаранчевих знову бути разом".

"Парламентські вибори - це не вибори прем'єра, як комусь дуже хочеться представити цей процес, це вибори народних представників. Ті, хто в 2004 році стояв на Майдані, абсолютно переконані, що колишня команда повинна бути разом", - відзначив він.

"Так що якщо амбіції якогось лідера заважають йому бути в команді, виходить, він представляє тільки своє "я" і перестав представляти інтереси Майдану. У цьому сенсі моя позиція зовсім чітка: народ змусить об'єднатися", - додав екс-секретар РНБО.

На питання про коаліцію в майбутньому парламенті, Порошенко заявив: "Коаліція не буде створена лише в тому випадку, якщо хтось поставить вище свої особисті амбіції. Якщо хтось почне висувати ультиматуми, вимагати...".

Про уряд Тимошенко екс-секретар РНБО зазначив: "Декому обов'язково був потрібний фактор зовнішнього ворога. Мовляв, я геніальна, але мені заважають Росія, Порошенко, олігархи, радбез, оточення, президент, американці, бандити, дощ, сніг... А якби всього цього не було?".

"Безумовно, потрібно віддати належне артистичному таланту Тимошенко. Це велика людина, і, якщо оцінювати її акторські якості, я думаю, що багатьом зіркам Голівуду було б дуже далеко до неї. Говорю це без іронії або "ерничанья", - сказав Порошенко.

"Політику це теж треба вміти. Але крім цього політику, що претендує на високу посаду у виконавчій владі, потрібні ще й елементарні пізнання в економіці", - додав він.

На питання, чому у виборчому списку "Нашої України" Порошенко йде під номером 33, він відповів: "Просто номер 33 мені подобається. Я звернувся до політради блоку, щоб мене записали під таким номером. Вони люб'язно погодилися. Це був мій вибір".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...