ПРОТИ "НАФТОГАЗУ" ПОРУШИЛИ КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ?

Четвер, 23 лютого 2006, 08:25

Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти НАК "Нафтогаз України" за зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків.

Як пише в четвер Комерсант-Україна, керівник НАК Олексій Івченко поки по даній справі не проходить. Але, на думку джерела газети в Генпрокуратурі, "обов'язково буде проходити як свідок, оскільки очолює "Нафтогаз".

Справу порушено внаслідок звернення комісії Верховної ради з перевірки діяльності НАК "Нафтогаз України" з вимогою притягти до кримінальної відповідальності Івченка за "навмисне нанесення шкоди компанії через здійснення злочинної кредитної політики".

Реклама:

Запит підписали 15 членів комісії з 21, а також більшість членів комітету з ПЕК Верховної ради.

"Мова йде про те, що кредитна політика "Нафтогазу" стала загрожувати фінансовій безпеці цієї компанії. Відповідно до бізнес-плану на цей рік, НАК стане збитковою компанією", – заявив член комітету з ПЕК Верховної ради Михайло Волинець.

"І при цьому "Нафтогаз" продовжує брати кредити в необмеженому обсязі. На це ми і звернули увагу Генпрокуратури", - додав він.

Голова тимчасової слідчої комісії Юлій Йоффе уточнив, що "до Генпрокуратури також передані документи, що стосуються кредитної політики "Нафтогазу".

ВІДЕО ДНЯ

Рішення звернутися до ГПУ комісія ухвалила після спроби провести засідання, на якому планувалося заслухати звіт про кредитну політику Івченка.

Однак внаслідок того, що Івченко не з'явився на засіданні, а прислані матеріали не задовольнили депутатів у повній мірі, засідання було визнано таким, що не відбулося.

У прес-службі Генпрокуратури відмовилися дати офіційні коментарі в зв'язку з порушенням даної кримінальної справи, заявивши, що "прес-службі про це поки ніхто нічого не повідомляв".

У НАК "Нафтогаз України" також не стали коментувати дії Генпрокуратури. "Робочий день закінчився, і ніхто надати коментар не може", – сказали в середу в прес-службі НАК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування