ЛУЦЕНКУ сподобалось знімати манію величі з АХМЕТОВА, СУРКІСА, ПІНЧУКА І КОЛОМОЙСЬКОГО

Середа, 1 березня 2006, 12:20

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко оцінює збитки, завдані державі кланами попередньої влади, в 22 мільярдів гривень.

"Загальний збиток країні, нанесений київським, донецьким, дніпропетровським і сімейним кланами, сягнув понад 22 млрд. грн.", - сказав Луценко під час засідання уряду за підсумками 2005 року.

За словами Луценка "всі ті клани мали на обслуговуванні групи боєвиків і кілерів, що були недоторкані для правоохоронців".

Крім того, зазначив Луценко, ці клани "часто задіювали ОПГ в погонах для вирішення своїх завдань".

"У мене відбулася зустріч з керівниками усіх вищезазначених кланів - Ахметовим, Суркісом, Пінчуком і представником Коломойського. Дехто іронічно ставиться до чаєпить. Я вважаю, що чаї, а, якщо потрібно і БТР – це гарний захід для зняття манії величі, яка була наявна у цих представників", - зазначив міністр.

Міністр сказав, що поставив цим людям умови: "Це – відмова від використання криміналу, припинення махінацій з бюджетом і відсторонення від політики, особливо зовнішньої".

Луценко повідомив, що "завдання відсторонення кланів від політики не виконано". При цьому він звинуватив екс-генпрокурора Святослава Піскуна в тому, що той гальмував розслідування кримінальних справ щодо колишніх високопосадовців.

Водночас міністр додав, що "завдяки рішучим діям генерала Москаля і його наступників були заарештовані десятки кілерів, і в Україні більше не існує недоторканих ОПГ" .

Луценко також розкритикував рішення про надання недоторканості депутатам місцевих рад. "У нас є ноги, але тепер зв'язані руки", сказав міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування