ТИМОШЕНКО ПОСТАВИЛА ЮЩЕНКУ УЛЬТИМАТУМ

Вівторок, 21 березня 2006, 12:12

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко закликає президента Віктора Ющенка дати чітку відповідь до виборів на питання про те, чи буде в майбутньому парламенті формуватися коаліція на основі блоку "Наша Україна" і Партії регіонів.

Про це йдеться у заяві лідера БЮТ, яку вона оприлюднила у вівторок на прес-конференції в Києві.

"Я звертаюся до президента Віктора Ющенка: Вікторе Андрійовичу, я прошу вас до 26 березня 2006 року дати чітку і однозначну відповідь на запитання, чи маєте ви намір створити коаліцію з Віктором Януковичем?", - сказала Тимошенко.

За її словами, відсутність чіткої відповіді на це запитання "може бути розцінена суспільством як мовчазна згода на створення коаліції з Януковичем".

"Керівне ядро Партії регіонів – це один з найпотужніших кланів, який прагне використовувати владу для збільшення капіталу", - сказала Тимошенко, вкотре наголосивши, що БЮТ "ніколи і за жодних обставин не буде вступати в коаліцію з Партією регіонів".

Вона також закликала всі політичні сили, які беруть участь у виборах, оприлюднити свої плани щодо формування коаліції у майбутньому парламенті.

"Всі партії і блоки, що беруть участь у виборах, зобов’язані відкрито і публічно до 26 березня повідомити виборцям про те, з ким і за яких умов вони формуватимуть коаліцію у Верховній Раді", - сказала Тимошенко.

Крім того, лідер БЮТ закликала всі політичні сили, які, згідно з попередніми даними, долають 3%-ий бар'єр, висунути свої кандидатури на посаду прем'єр-міністра.

"Я просила б всі політичні партії і блоки не приховуючи назвати всіх своїх кандидатів на прем’єр-міністра. Виборці мають розуміти, що голосуючи за Ющенка, прем’єром буде Порошенко, голосуючи за Януковича – прем’єром буде Ринат Ахметов", - сказала вона.

"Я знаю наміри значної частини політиків, що йдуть у парламент, потім з того парламентського болота витягнути, як з мішка "сіру конячку", назвати її прем'єр-міністром, щоб ця сіра конячка задовольняла всі тіньові компроміси всіх планів, що прийдуть в Україну", - додала Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування