На зборах "Нашої України" придумали, коли створювати коаліцію

Вівторок, 28 березня 2006, 19:26

Партії-учасниці блоку "Наша Україна" ухвалюють рішення про створення демократичної коаліції.

Про це ідеться в повідомленні прес-служби "Нашої України" за підсумками політради блоку.

"Сьогодні ми маємо говорити не про розподіл портфелів, а про розвиток нашої держави – програму уряду і подальше виконання програми президента", - наголосив прем’єр Юрій Єхануров кажучи про необхідність створення "коаліції демократичних сил".

Так, голова Партії промисловців і підприємців Анатолій Кінах заявив, що "партія підтримує створення демократичної коаліції".

На нараді відзначили, що коаліція має бути окреслена меморандумом, але буде легітимізована після підписання відповідними членами фракцій в парламенті.

За словами Кінаха, вона "консолідуватиме суспільство і ставитиме за мету виконання програми президента".

Голова Християнсько-демократичного союзу Володимир Стретович заявив, що "партія підтримує створення демократичної коаліції в рамках "Нашої України", БЮТ і СПУ і вимагає скасувати депутатську недоторканність".

Також на підтримку коаліції в рамках "трійки" висловився лідер Народного Руху Борис Тарасюк.

Він оголосив рішення Політради НРУ, за яким "коаліція можлива в межах трьох помаранчевих сил і тих помаранчевих, що ще можуть подолати тривідсотковий бар'єр."

Також Борис Тарасюк заявив про необхідність прийняття закону про опозицію і внесення цієї умови до меморандуму.

"Приорітетним для нас є і буде зовнішньополітичний курс України до європейської та євроатлантичної інтеграцію при забезпеченні добросусідських рівноправних взаємовигідних відносин з Російською Федерацією та іншими країнами світу", - зазначив він.

"Трійка" вже має в парламенті більше 226 голосів і де-факто вже сформувала демократичну коаліцію. Не виключаю, що до цієї більшості на індивідуальній основі приєднаються інші депутати", - сказав голова Конгресу українських націоналістів Олексій Івченко.

Президії ще двох партій "Нашої України" та "Собору" відбудуться у вівторок ввечері.

Наступна політрада блоку "Наша Україна" відбудеться 29 березня. Коаліція має бути проголошена в день оприлюднення офіційних даних ЦВК, зазначається у повідомленні прес-служби "Нашої України".

Одразу після закінчення політради, на сайті блоку було розміщення повідомлення, в якому наводились слова Тарасюка про три умови, за яких можна "починати якісь розмови з представниками Партії регіонів".

"Перша – відмова від ідей федералізму. Друга – відмова від статусу державної для російської мови. Третя умова – визнання евроінтеграційного шляху України", - наводила слова Тарасюка прес-служба.

Однак, пізніше цю інформацію було дезавуйовано.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування