Тимошенко хоче замінити представника Ющенка в переговорах?

Четвер, 30 березня 2006, 14:59

Блок Юлії Тимошенко закликає усунути від переговорів про демократичну коаліцію осіб, які виступають проти створенні її в рамках СПУ, БЮТ та "Нашої України".

Про це заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко в четвер на прес-конференції.

"Ми рекомендуємо своїм партнерам по коаліції усунути від переговорів всіх осіб, які так чи інакше виступають проти формування демократичної коаліції", - заявила Тимошенко.

"Хочу заявити, що сьогодні повстала загроза створення коаліції між Партією регіонів і "Нашою Україною", - зазначила вона.

Вона розповіла, що "в постійному режимі" спілкується з "вже майже депутатами фракції "Наша Україна", які з великим задоволенням діляться своїми тривогами, баченнями".

"В середовищі "Нашої України" всі учасники блоку розділилися на 80% та 20%. 80% - це ті політики, які підтримують коаліцію демократичних сил – СПУ, БЮТ і НУ", - сказала вона.

"20% категорично не підтримують такого розвитку подій. Вони бачать стратегію у формуванні блоку між Партією регіонів і "Нашою Україною", - розповіла Тимошекно.

"Але ті 20% - це найвпливовіші люди, які безпосередньо гальмують процес. На жаль, сьогодні переважає концепція і стратегія щодо створення коаліції з Партією регіонів", - зазначила вона.

Вона також наголосила, що "виключно персонально від президента Віктора Ющенка залежить шлях, який буде обрано".

Вона також зазначила, що БЮТ не підтримуватиме створення коаліції за участі Партії Регіонів. При цьому вона знову наголосила, що в такому випадку БЮТ піде в опозицію.

Вона також закликала СПУ, та Нашу Україну "утриматися від будь-яких сепаратних переговорів за межами демократичної коаліції, відмовитись від ревізій та перегляду раніше затягнутих домовленостей і невідкладно підписати коаліційну угоду за раніше узгодженим проектом".


Як відомо, від Нашої України меморандум має підписати Роман Безсмертний. Але переговори ведуть Юрій Єхануров та Анатолій Кінах.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News