Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко привітав депутатів з полегшенням бурякозбору

Вівторок, 4 квітня 2006, 15:14

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко надіслав вітальні телеграми 296 депутатам, які підтримали закон про скасування недоторканності депутатів місцевих рад.

"Це визначна подія, на яку довго очікувала правоохоронна система України", - сказав Луценко журналістам.

За його словами, він звернувся до прокуратури з проханням разом з МВС перевірити статус, в якому зараз перебувають депутати місцевих рад, що проходять у кримінальних справах.

За словами Луценка, новим законом "недоторканність скорочено наполовину, оскільки для запобіжного заходу, підписки про невиїзд, необхідне рішення суду".

"Тепер прокуратура має легший шлях, як притягнути до відповідальності, їм буде легше працювати з керівниками "Укрзалізниці", які розграбували це підприємство на мільярд гривень, з діячами на кшталт Щербаня чи Лазаренка, оскільки Павло Іванович збирався користуватися недоторканністю депутата обласної ради", - сказав він.

Він додав, що українське бюро Інтерполу передало ноту посольству США про те, що за новим законом втрачає недоторканність і Володимир Щербань, який зараз перебуває в США, де був випущений з тюрми під заставу.

Луценко висловив сподівання, що ухвалений закон швидко надійте до секретаріату президента.

"Не хотілося б, щоб закон затримався в надрах секретаріату Верховної Ради, бо, буває, ухвалені документи там варяться і по 10 днів, і по 2 тижні", - сказав він.

Міністр також наголосив, що розслідування кримінальних справ не завжди залежить від МВС.

"Ми збираємо буряки, буряки перероблює в цукор прокуратура, а цукор пакує в рафінад суд", - пожартував він.


Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування