Порошенко ледь не порівняв Тимошенко з Гітлером?

П'ятниця, 7 квітня 2006, 12:06

Рішення Юлії Тимошенко та Олександра Мороза направити до президента відкритий лист із закликом сприяти створенню коаліції означає, що вони вважають Віктора Ющенка лідером помаранчевої коаліції.

Про це в прямому ефірі телеканалу 1+1 заявив член ради "Нашої України" Петро Порошенко, повідомляє прес-служба Блоку.

"Саме звернення до президента означає, що ці дві політичні сили вважають президента лідером помаранчевої коаліції. Це є запорукою того, що саме під програму президента відбудеться об’єднання, що є надзвичайно обнадійливим, і це означає, що саме президенту надають право вирішувати ключові позиції, в тому числі і кадрові", - сказав він.

Порошенко також зазначив, що "Наша Україна" готова підтримати будь-яку кандидатуру на посаду прем’єр-міністра, яку запропонує президент.

"Ми сказали, що буде сприйнята будь-яка кандидатура, яку запропонує Віктор Андрійович Ющенко. Ніхто не забере цього права у президента, який на виборах 2004 року отримав 52% підтримки народу", - сказав Порошенко.

Він заразом додав, що може також бути підтриманим і кандидат, запропонований коаліцією, якщо "цей кандидат об’єднає політичні сили".

Водночас, як пише УНІАН, говорячи про розподіл посад, Порошенко сказав, що "починати треба не з працевлаштування політичних лідерів і не з дерибану посад".

"Ви писали в рекламі, що люди вибирають прем’єр-міністра між Януковичем і Тимошенко. То ви програли, бо Янукович набрав більше голосів! Закликаю вас думати "не серцем", а головою", - сказав він.

"Порошенко, який напередодні натякав (непрямо) на схожість Тимошенко з Муссоліні, цього разу ледве не вимовив ім’я Гітлер (він сказав "Гітл..." і осікся), контекст залишився незрозумілим: він щось порівнював з поділом Польщі між Німеччиною та СРСР", - йдеться у статті, опублікованій на сайті УНІАН.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування