"Нашій Україні" Янукович сниться лише у кошмарах

Вівторок, 11 квітня 2006, 14:13

Блок "Наша Україна" може вести переговори з Партією регіонів лише про роль опозиції, але не про створення коаліції.

Про це повідомив на конференції у вівторок керівник юридичного департаменту "Нашої України" Роман Зварич, повідомляє прес-служба блоку.

"Наша Україна" отримала від Партії регіонів пропозиції про співпрацю, але це не змінює суті і складовії помаранчевої коаліції", - сказав він.

"У нашій партії є чітка процедура. І лише згідно неї може прийматися будь-яке рішення в межах нашої партії та блоку. На засіданні політради "Нашої України" було чітко визначено, що ми входимо у помаранчеву коаліцію. Таке рішення було затверджено і на раді блоку", - зазначив Зварич.

Він також наголосив, що директиви, які отримали Юрій Єхануров та Роман Безсмертний, не дозволяють їм "ані розширювати, ані звужувати параметри "трійки".

"Ми не маємо на це права, до того ж ніхто в "Нашій Україні" не хоче коаліції з регіоналами. Така коаліція може наснитися лише в кошмарному сні", - заявив він.

Водночас Зварич наголосив, що вони повинні вести діалог з Партією регіонів, аби визначити місце, роль та правові параметри опозиції.

"Ми вперше за стільки років маємо можливість утворити коаліцію за європейськими зразками і не повинні втратити цей шанс. Утворивши коаліцію маємо також продумати і законодавче підґрунтя, аби опозиція також могла працювати та контролювати владу", - сказав Зварич.

На його думку, стабільність роботи коаліції протягом п'яти років буде залежати від того, наскільки докладно будуть обговорені політичні позиції в угоді.

"Гарантія того, що коаліція буде п'ять років, залежить від того, наскільки ми зможемо, по-перше, погодити усе в деталях, політичні позиції і, по-друге, виписати докладно усі механізми діяльності ", - сказав Зварич.

Разом з тим Зварич відзначив, що він би дуже хотів, щоб у регламенті діяльності коаліції була передбачена неможливість виходу з коаліції й у випадку, якщо одна з політичних сил вийде з коаліції, щоб наслідки були "дуже серйозними".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування