Тимошенко в боротьбі за крісло атакувала Ющенка з нового фронту

Четвер, 20 квітня 2006, 12:06

Українська інтелігенція звернулася до президента Віктора Ющенка з листом на підтримку створення демократичної коаліції.

Також в листі, текст якого передала прес-служба Блоку Юлії Тимошенко, засуджується ідея "неприродних політичних союзів".

"Суспільство дало своїм обранцям мандат довіри, але народ не давав їм мандата на утворення неприродних політичних союзів не те що з любові, а навіть і з розрахунку, які плюндрують надії і знущаються над очікуваннями", - йдеться в листі.

"Не тільки проста арифметика підтверджує, що політична коаліція БЮТ, НСНУ і СПУ – це хід на випередження, це наближення до нормального, очікуваного поколіннями життя", - зазначають представники української інтелігенції.

В листі також наголошується, що "об’єднання Блоку Юлії Тимошенко, “Нашої України" та СПУ – це чесно. Все інше – оманливо і почасти аморально".

"В природі не можна схрестити коня і трепетну лань. Так само не можна поєднати ходу у протилежних напрямках", - зазначається в листі.

"Гучні, задеклакаровані або реально існуючі, так і кулуарні новини щодо принципів формування нової парламентської коаліції змушують нас бити у всі дзвони совісті і залишків здорового глузду", - пояснюють свою позицію представники української інтелігенції.

"Народні сили, оті, що в 2004 році спалили в собі байдужість і не приспали совісті, ніколи не схвалять і не підтримають "дерибану" народної віри у чесне слово і чесну дію політиків, яким довіряли", - сказано в листі.

"Слід дивитися правді в очі. Нація повірила Вам і чекає найголовнішого: здійснення своїх надій, пов’язаних з Вами, і самореалізації", - наголошується в документі адресованому президенту.

Лист підписали президент НАН України Борис Патон, голова Національної Всеукраїнської музичної Спілки Анатолій Авдієвський, академік НАН України Іван Дзюба, директор Інституту літератури ім. Т. Шевченка Микола Жулинський.

Також під листом свої підписи поставили академік НАН України Ярослав Ісаєвич, письменники Павло Загребельний, Борис Олійник, Степан Колесник, депутати Павло Мовчан та Володимир Яворівський, композитор Євген Станкович та інші.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...