За "РосУкрЕнерго" візьметься Америка?

П'ятниця, 21 квітня 2006, 10:51

Міністерство юстиції США розслідує діяльність RosUkrEnergo AG, що поставляє російський і середньоазіатський газ в Україну.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на неназвані джерела в США та Європі.

Представники зареєстрованої у Швейцарії RosUkrEnergo і австрійської Raiffeisen Investment AG, що є власником 50% акцій компанії, за даними джерел газети, зустрічалися нещодавно зі слідчими відділу по боротьбі з організованою злочинністю Мін'юсту США.

Обговорювалося питання про непрозору структуру власності компанії, однак, відзначає WSJ, не зрозуміло, що саме привернуло увагу американських офіційних осіб.

"Бізнес RosUkrEnergo абсолютно прозорий, а питання про структуру власності - до української сторони", - заявив у зв'язку з цією публікацією Агентству газової інформації офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

Як відомо, російська компанія контролює 50% акцій RosUkrEnergo.

Представники Raiffeisen і RosUkrEnergo відмовилися від коментарів, говориться в статті американської газети.

Офіційний представник Мін'юсту Дрю Вейд сказав, що він не може ні підтвердити, ні спростувати те, чи ведеться кримінальне слідство стосовно компанії.

Джерела газети повідомили, що RosUkrEnergo переглядає плани проведення публічної пропозиції акцій, тому що це вимагало б розкриття структури власності компанії.

KPMG International відмовилася в листопаді від аудиту RosUkrEnergo через сумніви у відношенні структури власності компанії й афільованих з нею осіб, пише також газета.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News