Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В РОСУКРЕНЕРГО НАРЕШТІ ЗНАЙШЛИ УКРАЇНСЬКИЙ СЛІД

Середа, 26 квітня 2006, 11:24

Бенефіціаріями 50-процентної частки Raiffeisen Investment AG у компанії RosUkrEnergo є два українських громадяни -Дмитро Фірташ (90% акцій) та Іван Фурсін (10%).

Ці імена зазначені у звіті аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers про фінансову діяльність компанії з 22 липня 2004 року по 31 грудня 2005 року, з текстом якого ознайомилося Агентство газової інформації (АГІ).

Офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов не став підтверджувати або спростовувати цю інформацію, нагадавши при цьому, що "Газпром" завжди прямо був представлений у цій компанії; всі інші питання - у Київ".

За даними газети"Известия", Дмитро Фірташ, власник баскетбольного клубу "Київ", представник компанії Eural Trans Gas у Туркменії, Узбекистані та Казахстані.

Компанія зареєстрована в Будапешті, де Фірташ проживає основну частину часу. Він також є президентом філії компанії Highrock Holdings Ltd, власником якої є бізнесмен Семен Могилевич.

Фірташ також фактичний власник українських телеканалів К-1 і К-2. Іван Фурсін - власник одеського Місто-банка, а також основний акціонер Одеської кіностудії.

Відповідно до звітності "Газпрому" по МСФО, чистий прибуток RosUkrEnergo AG, у 2005 році склав 14,269 млрд. рублів, а виторг - 83,362 млрд. рублів.

Фурсін балотувався до парламенту за списком Литвина  

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування