Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Газпромі сумніваються, що Фірташ дружить з Могилевичем

Четвер, 27 квітня 2006, 11:33

Заступник голови правління "Газпрому" Олександр Рязанов, який входить у координаційну раду Rosukrenergo, сумнівається в тому, що українські беніфіціарії компанії пов'язані із Семеном Могилевичем.

Як розповів Рязанов газеті "Ведомости", він знайомий з Фірташем і не здивувався новій інформації про його причетність до "РосУкрЕнерго", хоча і стверджує, що не володів раніше цією інформацією.

"Фірташ багато років працює з туркменським газом, і в нього гарні позиції в бізнес-колах України. У мене враження про нього нормальне", — сказав Рязанов "Ведомостям".

За його словами, Фірташ брав участь у переговорах "Нафтогазу" і "Газпрому" про постачання газу на Україну в 2006 р. з боку "Нафтогазу". Однак джерело в цій компанії запевнило "Ведомости", що нинішнє керівництво "Нафтогазу" не співпрацює з Фірташем, пише газета.

"Хоча другий бенефіціарій (Фурсін) Рязанову невідомий, він упевнений, що жоден з цих людей не може бути пов'язаний з Семеном Могилевичем", пишуть "Ведомости".

Сам Фурсін у середу відмовився розмовляти з "Ведомостями", а представник Дмитра Фірташа повідомив, що той "є бенефіціарієм Rosukrenergo уже кілька років, і в нього немає ділових відносин з Могилевичем".

"Ім'я цього уродженця Києва, якого розшукує ФБР за обвинуваченням у шахрайстві, рекеті і відмиванні грошей, пролунало в зв'язку з Rosukrenergo близько року тому. Тодішній керівник СБУ Турчинов розповів Financial Times, що в Могилевича непрямий контроль над Rosukrenergo — серед справжніх власників цієї компанії є люди, що працюють на Могилевича", - нагадує видання.

Раніше обвинувачення у зв'язках з Могилевичем звучали на адресу попереднього посередника "Газпрому" з постачання в Україну — Eural Trans Gas (ETG). Адвокат, що зареєстрував цю фірму, Зєєв Гордон зізнався незалежному британському агентству Global Witness, що зробив це на прохання українця Дмитра Фірташа.

Фірташ очолював Highrock Properties, розповів "Ведомостям" один з контрагентів Highrock, додавши, що ця компанія торгувала туркменським газом. У багатьох публікаціях західної й української преси холдинг Highrock називають власністю Могилевича.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: