Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ІВЧЕНКА ЗВІЛЬНИЛИ ЗВІДУСІЛЬ

Четвер, 11 травня 2006, 11:11

Уряд України звільнив Олексія Івченка від обов'язків голови правління "Нафтогаз України" відповідно до поданої ним заяви й у зв'язку з обранням народним депутатом.

Як заявив прес-секретар прем'єр-міністра Валентин Мондрієвський, відповідну постанову Кабінет міністрів ухвалив на засіданні в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Раніше акціонери "Укрнафти" у четвер виключили голову "Нафтогазу" Олексія Івченка з наглядової ради компанії.

На місце Івченка призначили голову правління компанії "Надра України" Володимира Каретка, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Крім того, акціонери вивели зі складу наглядової ради екс-першого помічника президента Олександра Третьякова, призначивши замість нього гендиректора дочірньої компанії "Нафтогаз України" "Газ України" Олександра Болкісева.

Як писало раніше "Дело" з посиланням на анонімне джерело, "звільнення Івченка з посади голови наглядової ради "Укрнафти" стане першим кроком до його відходу від нафтового бізнесу".

"Івченко заявляв, що не має наміру іти з "Нафтогазу", тому нелогічно буде, якщо він піде з "Укрнафти", - сказало джерело.

За словами секретаря наглядової ради "Укрнафти" Тимура Новікова, ініціатором проведення зборів акціонерів став "Нафтогаз України".

"А внести зміни до наглядової ради формально запропонував один з міноритарних акціонерів (близький до групи "Приват"), що підтримав відповідну пропозицію "Нафтогазу", - відзначив Новіков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування