Депутати вирішили сто сьомий раз звільнити міністрів. Тепер через корабель

Вівторок, 30 травня 2006, 19:04

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про звільнення Бориса Тарасюка та Анатолія Гриценка від виконання обов'язків міністра закордонних справ та міністра оборони.

Постанову подано у зв’язку з тим, що 28 травня 2006 року в районі міста Феодосія відбулась "несанкціонована Верховною Радою висадка на території України військового підрозділу США, в результаті чого були брутально порушені стаття 92 Конституції України та вимоги Закону України "Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України".

"Це стало можливим завдяки безвідповідальності керівництва МЗС України та Міністерства оборони", - говориться в постанові.

Депутати пропонують засудити дії Тарасюка та Гриценка, які "самовільно дали дозвіл на висадку на території України іноземних військових підрозділів, і тим самим брутально порушили Конституцію", та звільнити їх від займаних посад.

Постанова набирає чинності з моменту її прийняття.

Як відомо, депутати вже щонайменше чотири рази відправляли у відставку різних міністрів Кабміну. Водночас уряд Єханурова працюватиме доти, доки не сформують новий уряд.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування