Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова СБУ посварився з радником Ющенка через "наклепницьку" статтю

Четвер, 1 червня 2006, 15:42

Голова СБУ Ігор Дріжчаний збирається звернутися до головного редактора "України молодої" Михайла Дорошенка щодо компрометуючої його інформації, що з'явилася на шпальтах цієї газети.

Газета оприлюднила статтю, в якій стверджує, що Дріжчаний сприяє впливу Москви та "різних кланів", а саме Партії регіонів та СДПУ(о), зокрема Рината Ахметова та Віктора Медведчука на діяльність СБУ.

На підтвердження своїх висловлювань газета наводить цитати з листів офіцерів СБУ на адресу президента, в яких вони називали Дріжчаного "непрофесійною людиною з низькими морально-діловими якостями і відданим представником колишньої влади".

Також газета пише про "тісну співпрацю" Дріжчаного "з Партією Регіонів в особі Андрія Клюєва".

"Такі симпатії свого шефа невдоволені офіцери СБУ пояснюють його бажанням забезпечити "власне політичне майбутнє". Мовляв, Дріжчаний бачив, як зростає рейтинг Партії регіонів, очевидно, передбачав успіх "донецьких" на виборах і прагнув заручитися їхньою підтримкою, - пише газета.

Видання заявляє, що "Дріжчаний повністю заблокував розслідування кримінальної справи за фактами розкрадань злочинними угрупованнями Донецького регіону податку на додану вартість в обсязі близько 1 мільярда гривень, які були використані на виборчу кампанію Віктора Януковича".

Прес-служба СБУ назвала цю статтю "замовною" і "відверто наклепницькою" і пояснила її появу реакцією "невдоволених принциповою позицією керівництва держави і позбавлених керівних крісел колишніх посадовців спецслужби".

"Голова СБУ Дріжчаний зараз перебуває у відрядженні. Після повернення він особисто звернеться до головного редактора "України молодої" з вимогою спростування і вибачення від газети", - йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Керівництво СБУ зацікавлено в тому, щоб розставити всі крапки над "і" в питаннях, пов'язаних як зі змістом, так і з цілями публікації", - йдеться у повідомленні.

Прес-служба також пов'язує появу цієї статті з низкою кадрових змін, оскільки що протягом останніх 8-ми місяців у СБУ було проведено розслідування щодо зловживання службовим становищем деякими високопосадовими співробітниками СБУ, за матеріалами яких Генпрокуратура порушила кримінальні справи.

Михайло Дорошенко є позаштатним радником президента Віктора Ющенка.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування