Через американський корабель з України поженуть окремих росіян?

П'ятниця, 2 червня 2006, 16:19

Відомства, які повинні були організувати підготовку до проведення багатонаціональних військових навчань в Україні "Сі Бриз-2006" та "Тугий Вузол-2006", попрацювали недостатньо.

Про це заявив виконуючий обов'язки секретаря РНБО Володимир Горбулін, повідомляє прес-служба президента.

Зокрема, у п'ятницю відбулося позачергове засідання РНБО, на якому стан підготовки до навчань було визнано незадовільним.

Рада нацбезпеки та оборони прийняла рішення продовжувати підготовку до проведення навчань відповідно до указу президента від 31 січня 2006 року, який чітко визначає строки та місця їх проведення.

Горбулін зазначив, що "ряд акцій протесту в Криму зобов'язали керівництво подивитися на ситуацію з різних точок зору".

Також на засіданні наголошувалося, що події у Феодосії та інших населених пунктах Криму свідчать, що "місцеві органи самоврядування, їхні голови і депутати, вийшли за межі своїх повноважень".

"Своїми діями вони фактично поставили під загрозу проведення цих навчань, цим самим завдали шкоди іміджу України", - додав Горбулін.

Крім того на засіданні йшлося про те, що у блокуванні магістральних транспортних шляхів та інших акціях брали участь громадяни деяких іноземних держав, у тому числі Росії, що є порушенням українського законодавства і втручанням у внутрішні справи України.

"Прийнято рішення розглянути ці моменти, і якщо такі факти будуть визнані, громадяни цих країн будуть депортовані з території України, а після розгляду питання в МЗС вони будуть визнані персонами нон грата", – сказав він.

Горбулін також додав, що правоохоронним органам було запропоновано дати чітку юридичну оцінку цим подіям та прийняти рішення щодо відповідальності посадових осіб і всіх інших громадян, які брали участь у протизаконних акціях.

У той же час міністерству оборони і міністерству внутрішніх справ доручено зробити все для забезпечення порядку при проведенні багатонаціональних військових навчань в Україні "Сі Бриз-2006" та "Тугий Вузол-2006".

Протягом двох днів буде підготовлено відповідний указ президента. Міністерства приступили до підготовки цього указу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування