Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" виставила Тимошенко вимогу залишити Луценка

Понеділок, 19 червня 2006, 15:05

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що коаліція погодилася створити Національне бюро розслідування після вимоги "Нашої України" залишити призначення на посаду міністра внутрішніх справ за президентом.

Про це вона заявила на брифінгу у понеділок.

Тимошенко розповіла, що у неділю на переговорах вперше з боку "Нашої України" спливла вимога залишити МВС за президентом, "що за будь-яких умов ми повинні залишити на цій посаді пана Луценка".

"Ми неодноразово заявляли, що робота МВС нас не влаштовує, бо гасло "бандити мусять сидіти в тюрмах" замінили на гасло "бандити мусять знову сидіти в кабінетах високопосадовців", - сказала Тимошенко.

Вона також додала, що Соцпартія, за квотою якої Юрій Луценко був призначений на посаду міністра МВС, ніяк не висловлює свою нинішню позицію щодо збереження його в цьому кріслі.

Тимошенко виступила проти створення Національного бюро розслідувань, "бо буде створено хаос у силових структурах і ніхто не знатиме, які слідчі, за якими столами, за якими комп'ютерами, якими кримінальними справами займаються".

Водночас вона додала, що заради збереження коаліції БЮТ згодний на створення НБР з тим, щоб до кінця року ухвалити закон про призначення керівника цього відомства.

Тимошенко сказала, що створення НБР було останнім компромісом, на якому зійшлися представники БЮТ, "Нашої України" та СПУ напередодні в неділю.

"Це остання позиція, узгоджена нами о 20:00. Тобто по МВС було в повному обсязі знайдено модель розв'язання проблем", - зазначила Тимошенко.

Також вона сказала: "Ми домовились, що сьогодні вранці вичитується кінцевий варіант коаліційної угоди і готується на вівторок на підписання, коли о 8 годині зберуться фракції трьох сил".

Лідер БЮТ додала, що все це мало бути остаточно узгоджено на зустрічі з президентом, що мала відбутися о 12 годині у понеділок, однак була скасована.

"І тепер ми йдемо на зустріч трійки, щоб поставити завершальний акорд у коаліційній угоді", - заявила Тимошенко.

Українська правда



"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування