Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Губського й Олійника обвинуватили в організації Мукачеве-2

Понеділок, 19 червня 2006, 16:10

Зриву повторних виборів міського голови Черкас можна було б уникнути, якби центральна рада Блоку Юлії Тимошенко приділила увагу ситуації, що склалася навколо виборів.

Так вважає екс-кандидат на посаду мера Черкас від БЮТ Сергій Одарич.

На прес-конференції в понеділок Одарич і народний депутат Юрій Оробець (фракція "Наша Україна") звинуватили у зриві виборів міського голови Черкас 26 березня і повторних виборів 19 червня народних депутатів Володимира Олійника і Богдана Губського.

Оробець заявив, що на виборах мера Черкас була застосована "злочинна схема", суть якої полягає в тому, що тервиборчком напередодні виборів знімає з реєстрації найбільш рейтингових кандидатів, або, коли вибори можуть пройти на користь іншого кандидата, то комісія зриває вибори.

"Це так зване Черкаське ноу-хау, і ми повинні досліджувати політичну роль ляльководів цих виборів, тому що ми усвідомлюємо, що члени територіальної виборчої комісії виконували політичне замовлення двох народних депутатів України", - заявив Оробець.

За його словами, це - народні депутати Олійник і Губський (фракція БЮТ).

За словами Одарича, Олійник і Губський "розраховували провести свого кандидата - Володимира Космину", який є кумом першого з них і бізнес-партнером другого.

Він повідомив, що голова міського тервиборчкому Віктор Чуб, секретар Черкаської міськради Анатолій Каленчук також є членами БЮТ.

Тому Олійник і Губський "зацікавлені, щоб максимально довго зберігати цю ситуацію", оскільки до моменту обрання міського голови його обов'язки буде виконувати секретар міськради Каленчук.

Одарич також повідомив, що в середу, 21 червня, відбудеться засідання Черкаської міськради, на якому буде змінено склад міської територіальної комісії. За його словами, повторні вибори можуть відбутися не пізніше, ніж через 90 днів.

Оробець повідомив, що п'ять народних депутатів - два від фракції БЮТ і три від фракції блоку "Наша Україна" - направили звернення на адресу Генпрокуратури з проханням вилучити всю документацію для виявлення винних у зриві виборів мера Черкас.

"Відбулося Мукачеве-2 , але ми не випадково порівнюємо з Мукачевим, тому що там ми домоглися справедливості, і ті, хто зірвав вибори, сидять на лаві підсудних", - заявив депутат.

Він також повідомив, що вже підготовлено проект рішення Верховної Ради про створення слідчої парламентської комісії з розслідування ситуації з виборами міського голови Черкас, яка буде винесена на голосування у вівторок.

Як відомо, через ситуацію навколо виборів мера Мукачевого призупинив членство в БЮТ Михайло Бродський.

Сам Губський назвав звинувачення "відвертою брехнею", спрямованою "на розкол фракції БЮТ, на розкол помаранчевої коаліції", повідомляє 5 канал.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
14:56
Європою ширяться хвороби, які передаються через укуси комарів: випадки вже зафіксували в Криму
14:56
Європарламент закликав не вважати "перевибори" Путіна легітимними
14:56
Лукашенко заявив, що опозиція хоче захопити частину Білорусі і покликати НАТО
14:49
Європарламент виступив проти переговорів про членство в ЄС з Грузією через закон про "іноагентів"
14:45
Мапу інтернет-провайдерів, які працюють під час тривалих знеструмлень, масштабують на всю Україну
14:40
За кордоном повістки вручати не будуть – речник Міноборони
14:37
тенісСвітоліна несподівано поступилася Соррібес-Тормо в другому колі турніру в Мадриді
14:30
фотоСБУ затримала 9 колаборантів, які організовували "референдум" на Херсонщині
14:20
доповнено Окупанти убили 4 і поранили 6 мешканців Донеччини
14:11
Лукашенко пошкодував, що Білорусь лишилась без ядерної зброї після розпаду СРСР
Усі новини...