ЯНУКОВИЧІ ЗАБАРИКАДУВАЛИСЯ У ВР І ВЛАШТУВАЛИ "БАНДИТИЗМ"

Вівторок, 27 червня 2006, 10:01

Представники фракції Партії регіонів не пропускають до сесійної зали тимчасову президію парламенту.

За годину до початку пленарного засідання у вівторок вони заблокували парламентську трибуну та президію Верховної Ради.

Один з лідерів БЮТ, Олександр Турчинов, повідомив "Українській правді", що представники Партії регіонів заблокували також систему голосування "Рада".

"Увірвались і не дають працювати. Це просто якийсь бандитизм", - сказав він.

"Я попросив Януковича, щоб вони дали відкрити сесію і самі ж виступили зі своїми заявами. А вони кажуть – читайте наші газети, там все написано", - додав Турчинов.

Станом на 9:00 в сесійній залі була присутня половина фракції Партії регіонів, і більшість депутатів-регіоналів оточила трибуну і президію, а також вхід до сесійної зали, через який зазвичай до сесійної зали входить президент.

Представників інших фракцій в сесійній залі не було.

Депутати з фракції Партії регіонів заблоковували стільцями вхід в гостьову ложу, де зазвичай сидять в тому числі і судді Конституційного Суду під час розгляду питань про їх призначення чи приведення до присяги.

Як відомо, у понеділок фракція "Наша Україна" запропонувала у вівторок у парламенті привести до присяги суддів Конституційного Суду.

Партія регіонів висунула ультиматум з вимогою чітко дотримуватися Конституції та Регламенту Верховної Ради під час обрання керівних органів парламенту та Кабінету міністрів і розподілу парламентських комітетів.

Зокрема, Партія регіонів обіцяла перешкоджати ухваленню рішення про зміну процедури обрання спікера Верховної Ради, а також приведенню до присяги суддів Конституційного Суду до обрання голови парламенту.

Представники Партії регіонів заявляли, що блокуватимуть роботу парламенту, якщо її вимоги не будуть виконані.

УНІАН, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News