МОРОЗ ВІДМОВЛЄТЬСЯ ПІДТРИМУВАТИ ПОРОШЕНКА-СПІКЕРА І ХОЧЕ БЕЗСМЕРТНОГО

Четвер, 29 червня 2006, 10:24

Лідер Соцпартії Олександр Мороз вважає, що "Наша Україна" повинна відмовитися від кадидатури Петра Порошенка на посаду голови Верховної Ради.

Про це він сказав після завершення погоджувальної ради.

"Я поважаю Петра Порошенка як політика і як ефективного менеджера з блискучою загальною фаховою підготовкою. Він це не раз підтверджував за роки нашої співпраці", - зазначив лідер СПУ.

При цьому він зауважив, що і президент неодноразово наголошував на необхідності розмежування бізнесу і влади.

Соцпартія, за словами Мороза, повністю підтримує таку позицію президента, адже це відповідає програмним засадам партії.

"В суспільній свідомості кандидатура Петра Порошенка нерозривно пов'язана з крупним бізнесом, і це теж треба мати на увазі", - додав він.

Мороз вважає, що вся Україна пам'ятає вересневий скандал, який завершився відставкою уряду Тимошенко і відставкою з посади секретаря РНБО Порошенка.

На думку лідера Соцпартії, призначення Тимошенко і Порошенка на ключові посади обов'язково реанімує вересневий конфлікт.

Мороз також висловив думку, що у фракції "Нашої України" достатньо авторитетних людей, які могли б зайняти цю посаду.

Водночас він зазначив, що його заява поки що не є офіційною позицією всієї фракції соціалістів. Однак пізніше прес-служба СПУ розіслала ідентичну заяву Мороза

На питання, хто може бути іншим кандидатом від "Нашої України" в спікери, окрім Порошенка, Мороз відповів: "Це питання до "Нашої України". Наприклад, Роман Безсмертний".

На питання, що будуть робити соціалісти, якщо "Наша Україна" не змінить свою позицію щодо кандидатури Порошенка, він відповів: "Думаю, що змінить... Подивимось".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News