ПАРТІЯ РЕГІОНІВ ВІДМОВИЛАСЬ ВІД ПЕРШОГО ВІЦЕ-СПІКЕРА

Середа, 5 липня 2006, 11:23

Партія регіонів відмовилась від посади першого віце-спікера парламенту, пішовши назустріч коаліції.

Про це повідомила представник Партії регіонів Раїса Богатирьова.

За її словами, Партія регіонів претендуватиме на посаду віце-спікера.

Водночас вона зазначила, що питання конкретної кандидатури на цю посаду Партія регіонів ще не обговорювала.

Вона також повідомила, що учасники переговорів між парламентською коаліцією і парламентською опозицією погодили процедуру голосування по обранню керівництва парламенту

Богатирьова не виключила, що найближчими днями більшість і опозиція досягнуть домовленостей, які допоможуть розв’язати конфліктну ситуацію у Верховній Раді.

"Я не знаю, коли світло в кінці тунелю буде – або сьогодні, або завтра, але ми наближаємось таки до розв’язання проблем", - наголосила Богатирьова.

Вона додала, що на цей момент залишається неузгодженим лише одне питання – це принцип розподілу комітетів.

Богатирьова підтвердила позицію фракції Партії регіонів про те, що розподіл комітетів має відбуватись пропорційно до чисельності фракцій, як це передбачено регламентом Верховної Ради.

Вона висловила незгоду з позицією лідера СПУ Олександра Мороза, що після внесення змін до Конституції не можна віддавати опозиції комітети.

Разом з тим Богатирьова висловила переконання, що по цьому питанню вдасться досягти домовленостей.

"Ми з Олександром Олександровичем спілкуємося десять років. Я думаю, що він розуміє, що його позиції хибні і не дуже аргументовані, коли він говорить, що тоді був один час, а сьогодні начебто інший", - сказала вона.

"Ми наполягаємо на тому, на чому вони в свій час наполягали – тобто комітети, які виконують контрольні функції, представництво наших депутатів пропорційно у всіх комітетах", - наголосила Богатирьова.

Станом на 11 годину в парламенті триває рада керівників фракцій.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування