Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ показала, як слухається Ющенка і любить народ

Четвер, 20 липня 2006, 16:06

Протягом першого півріччя цього року за відомостями, що містилися у письмових зверненнях громадян, підрозділами Служби безпеки України порушено 100 кримінальних справ.

Крім того, 633 звернення направлено до органів прокуратури, МВС та ДПА для реагування.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

В основному заявники звертаються до СБУ з питань проявів корупції з боку посадових осіб, повідомляють про зловживання і порушення земельного законодавства під час розпаювання і приватизації земельних ділянок, про порушення чинного законодавства і прав акціонерів з боку керівників підприємств.

"Значна кількість звернень пов’язана з проблемами пенсійного забезпечення колишніх працівників органів державної безпеки, вирішення житлових питань, отримання архівних відомостей, працевлаштування на роботу до СБУ, вступу до Національної академії, йдеться в повідомленні", - йдеться у зверненні.

Прес-служба нагадує, що цілодобово працює телефон "довіри", призначений спеціально для звернення громадян на конфіденційній основі.

Окрім цього для забезпечення зв’язку з громадянами СБУ також створила спеціальну цілодобову телефонну лінію, за якою тепер можна повідомити інформацію про скоєння правопорушень співробітниками Служби.

Також на офіційному сайті СБУ відкрито новий розділ "Громадська Рада", на якому буле подаватись детальна інформація про Громадську раду при СБУ.

Як відомо, остання створена за рішенням президента з метою громадського контрою в секторі безпеки. До її складу увійшли знані в Україні політики, громадські діячі, науковці, журналісти.

Прес-реліз СБУ розісланий після того, як 17 липня президент Віктор Ющенко на нараді з представниками цього відомства наголосив на необхідності формування довіри суспільства до діяльності СБУ.

"Я думаю, що цю інколи занадто нераціональну модель утаємниченості треба було б замінити публічною співпрацею і контактом, в першу чергу, з громадськими організаціями", - наголосив Ющенко.

У відповідь СБУ наголошує, що "аналіз звернень громадян до СБУ дозволяє об’єктивно визначити, як громадськість розцінює відповідність оперативно-службової діяльності української спецслужби демократичним нормам і принципам у сфері забезпечення прав людини".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування