БЮТ масово взявся за питання хабара Морозу

Вівторок, 25 липня 2006, 10:08
Депутати Блоку Юлії Тимошенко одностайно підтримали запит Олега Ляшка до Генпрокуратури з вимогою порушити кримінальні справи за фактом підкупу депутатами Партії регіонів представників Соцпартії.

Як наголосила під час відкритого засідання фракції у вівторок лідер БЮТ Юлія Тимошенко, інформація, яку має Ляшко, потребує ретельної перевірки.

"Перед його (Ляшка) очима за останні 10 років пройшов не один сюжет ганебної поведінки політиків. І саме він, який допомагав Морозу в найважкіші часи, в тому числі виголошуючи записи в кабінеті Кучми, мені здається, дуже вірно звернув увагу на те, що робиться сьогодні", - сказала вона.

Як відомо, у понеділок Ляшко подав до Генпрокуратури запит щодо перевірки факту отримання СПУ та головою Верховної Ради хабара у 300 мільйонів доларів від депутатів від Партії регіонів.

Також на засіданні фракції депутат від БЮТ Микола Томенко запропонував делегувати шістьох представників фракції в спеціальну слідчу комісію щодо розслідування фактів підкупу депутатів при переході з фракції у фракцію, постанову щодо створення якої подав Володимир Заплатинський.

"Цікаво, що постанову подав саме Заплатинський. Мабуть, він достеменно вивчив факти корупції у владі і тепер буде розслідувати. Скільки йому заплатила Партія регіонів за вихід з "Нашої України", задав запитання Томенко.

При цьому член політради БЮТ Олександр Турчинов зазначив, що, за його інформацією, Мороз особисто просив Заплатинського "внести цю постанову, створити комісію, а через тиждень відзвітувати суспільству, що жодних фактів підкупу не існує".

"Тому, безумовно, у цій комісії є сенс попрацювати, хоча факт її заангажованості із самого початку беззаперечний", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News