Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛУЦЕНКО СУМНІВАЄТЬСЯ У САМОГУБСТВІ КРАВЧЕНКА ЧЕРЕЗ ПИТАННЯ ПРО БОЛЬОВИЙ ШОК

Понеділок, 31 липня 2006, 10:35

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко повідомив, що його сумніви у самогубстві Юрія Кравченка ґрунтуються на неповноті проведеної експертизи.

"Запитання експерту сформульовані таким чином, що дозволяє вийти на потрібний результат – що у самогубстві Кравченка начебто немає сумнівів", - сказав Луценко в інтерв’ю "Українській правді".

"Експерту не були сформульовані питання, чи втрачав Кравченко свідомість після першого пострілу, чи міг він утримати пістолет після першого пострілу, чи був у нього больовий шок", - зазначив Луценко.

"Експерту ці ключові запитання не поставили, хоча мали б. А якщо такі питання не поставлені, то є можливість заявити про самогубство", - додав міністр.

"Якби експерт написав, що Кравченко після першого пострілу зміг втримати пістолет і вистрілити друге, то сумнівів у самогубстві було б менше", - сказав Луценко.

Газеті "Україна молода" Луценко також розповів, за яких обставин про його сумніви дізналися в Генпрокуратурі.

"Це все журналістські провокації в гарному сенсі цього слова. Журналістка одного з телеканалів запитала мене про це, я сказав, що в мене, як i раніше, є сумніви в завершеності слідства щодо загибелі Кравченка. Вона до Генпрокурора i каже: "Луценко тільки що сказав, що в нього є нові докази!" I чує у відповідь, що тоді ГПУ, звичайно ж, порушує кримінальну справу", - розповів він.

"Але на сьогодні нічого нового по цій справі немає, а в мене ті ж самі сумніви, що були й півроку тому", наголосив Луценко.

За його словами після цього він зідзвонився з генпрокурором Медведьком і переповів йому підстави для своїх сумнівів.

"Ну, а як будуть далі розвиватися події — чи він порушить по-новому кримінальну справу, чи запросить мене для надання офіційних свідчень, побачимо", - розповів Луценко.

Ще один сумнів у Луценка викликаний тим, що ще до парламентських виборів 2002 року у Черкаській області була невдала спроба самогубства одного начальника облуправління міліції.

"I тоді нині покійний генерал Кравченко неодноразово виховував своїх підлеглих i казав, що справжній чоловік має стрілятися у висок, а все інше — є непристойним. Дуже багато моїх співробітників тут, у МВС, про це пам'ятають і вважають, що, роблячи навпаки, він демонстрував, що робить це не з доброї волі", - розповів Луценко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування