ЯНУКОВИЧІ ЩЕ НЕ УХВАЛЮВАЛИ РІШЕННЯ ПРО ІМПІЧМЕНТ ЮЩЕНКУ

Понеділок, 31 липня 2006, 13:49

Партія регіонів не ухвалювала рішення про можливість імпічменту президенту в разі неподання кандидатури Віктора Януковича на посаду прем’єра.

"Такий варіант є особистою думкою Тараса Чорновола. Це питання не розглядалося на фракції", - сказав журналістам член політради партії регіонів Євген Кушнарьов.

На його думку, у фракції достатньо депутатів, які поділяють "радикальну" думку Чорновола, але позицією фракції чи партії відповідна пропозиція може стати лише за рішенням керівних органів.

"При всій дисциплінованості нашої фракції розмаїття думок дуже широке. Якщо говорити про радикальні позиції, а вони безумовно є, вони можуть бути відповіддю на такі дії президента як достроковий розпуск парламенту", - сказав депутат.

Кушнарьов наголосив, що метою Партії регіонів є пошук компромісу, готовність розширювати коаліцію і "працювати спільно з президентом та коаліційним урядом".

На питання, чи правда, що ПР вже готується до дострокових виборів, Кушнарьов відповів: "Хочеш миру – готуйся до війни".

Як відомо раніше регіонал Тарас Чорновіл заявив, що в разі, якщо президент Віктор Ющенко не подасть кандидатуру Віктора Януковича на посаду прем'єра, Партія регіонів може почати щодо нього процедуру імпічменту.

"Є шанс, що Януковича затвердять. Але якщо не затвердять, тоді Партії регіонів є сенс йти на найжорстокіше загострення... Ми тоді змогли б абсолютно конституційним шляхом оголосити імпічмент президенту, обрати нового, або можливо трансформували б Конституцію, щоб президент обирався парламентом", - заявив Тарас Чорновіл, повідомляє прес-служба партії.

"Якщо Ющенко не внесе кандидатури, то усе піде дуже швидко", - додав він.

За словами Чорновола, поки переговори Партії регіонів з "Нашою Україною" "провалюються".

"Поки вся риторика про об'єднуючі зусилля з президентом дійсно всередину ввійшла. Але зараз переговори з "Нашою Україною" провалюються, і в Партії регіонів з'явилася вже злість. Позиція Партії уже тверда, ми переходимо на твердий тон... Поки що говорити про дострокові парламентські вибори ще не ризикують, але вже це сприймається легше", - відзначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування