Верховна Рада може обійтись українцям в 834 мільйони гривень

Вівторок, 1 серпня 2006, 11:57

Фракція блоку Юлії Тимошенко закликає депутатів підтримати свій законопроект про скасування депутатських пільг.

З відповідним закликом виступив з трибуни депутат від БЮТ Олег Ляшко.

"Коли представники так званої антикризової коаліції штучно дебатують питання російської мови, НАТО і інші, є проблеми, які потребують негайного розв'язання, - це ліквідація пільг депутатам", - зазначив Ляшко і додав, що фракцією було розроблено відповідний законопроект.

За його словами, загалом на утримання ВР в цьому році просять 606 млн. гривень, на наступний 2007 рік 834 мільйони гривень.

"Загальна сума, необхідна, щоб реалізувати всі пільги, передбачені депутатам законом про статус депутата - 238 млн. грн плюс 95 млн, передбачені на відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень", - зазначив Ляшко.

Він також повідомив, що, коли депутати йдуть у відпустку, їм виплачується дві середні зарплати. "На рік для цього потрібно 16,5 мільйонів гривень".

На матеріальну допомогу після закінчення строку депутатських повноважень необхідно 25 млн. 800 тис гривень.

На матеріальну допомогу в разі виходу на пенсію депутат отримує 12 місячних посадових окладів, що на цей рік складає 16 млн. 714 тисяч гривень.

На безоплатні поїздки депутатів по Україні передбачено 4,5 млн. гривень.

На фінансову підтримку санаторно-курортного комплексу управління справами ВР заплановано 48 млн. 748 тисяч гривень, з них майже 5 млн. з держбюджету.

На утримання автобази Верховної ради передбачено 23 млн. 400 тисяч гривень.

На оренду літака голови ВР для пересування по Україні передбачено 2 млн. гривень.

На виступи на радіо, телебаченні заплановано 29 млн. 250 тисяч грн., а на відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень94 млн. 775 тис грн.

За словами Ляшка, на проживання у готелях необхідно 10 млн. гривень, витрати на будівництво житла, "яке депутати потім приватизують, просять ще 33 млн. гривень", грошова компенсація на придбання житла для депутатів ще 10 млн. гривень.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування