Ющенко думає, що всіх помирив і хоче, щоб Януковича простили

Четвер, 3 серпня 2006, 21:39

Президент Віктор Ющенко вважає, що політична криза розв’язана.

"Я вважаю, що криза розв’язана", - сказав Ющенко під час свого інтерв’ю чотирьом телеканалам у четвер ввечері.

Президент також вважає, що підписанням універсалу і діалогом політичних сил, який йому передував, вдалося об’єднати країну.

"Той діалог, який відбувся останні два тижні, привів до того, що Україна вперше отримала шанс сказати, що у нас є речі, які залишилися в минулому, які нас розколювати", - сказав він.

На питання, чи можливе таке об’єднання за прем’єра Януковича, якого не сприймає половина населення країни, Ющенко відповів:

"Є певна парадоксальність виборів. Закінчилися вибори: 50% людей отримали одну політичну силу, 50% - другу політичну силу. Як діяти політикам? Робити дві посади прем’єр-міністра? Дві посади голови Верховної Ради? Це ж не арифметика: навпіл нічого не поділиш... Тому виникла ця ідея, що ми мусимо сісти за круглий стіл".

"Давайте у щось повіримо, простимо, декілька років не будемо згадувати те, що було... Я президент всієї України, я не хочу представляти якийсь регіон", - додав він.

Ющенко також висловив впевненість, що у п’ятницю буде розблоковано роботу Конституційного Суду.

Він зазначив, що питання, яке стоїть на порядку денному розгляду КС, це "дискусія щодо продовження конституційної реформи". "Все, що відбулося останні місяці, є свідченням того, що є багато прогалин, проблем", - сказав Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування