Янукович забув розповісти журналістам про головне

Четвер, 10 серпня 2006, 18:59

Прем’єр Віктор Янукович заявляє про намір уряду відстрочити приєднання України до Плану дії щодо членства в НАТО.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів з посиланням на Януковича, передає УНІАН.

"Тому, утримуючись від негайного подання заявки про приєднання до Плану дій щодо членства, ми маємо намір використовувати часовий проміжок, що відкривається, для роботи з реального зближення з НАТО, проведенню необхідних реформ, виконанню рекомендацій, які вже надані Альянсом", - сказав Янукович.

При цьому він підкреслив, що уряд України не відмовляється від Плану дій щодо членства (ПДЧ) у НАТО, але тимчасово переносить ухвалення остаточного рішення з цього питання на період, коли буде досягнуто більшого рівня інформованості населення про НАТО в процесі консолідації суспільства.

За словами Януковича, уряд найближчим часом обговорюватиме питання виконання МЗС й іншими відомствами програми інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції на найближчі роки.

"Ми впевнені, що остаточну відповідь на діалог, який триватиме протягом наступних кількох років в українському суспільстві щодо вступу України до НАТО, дасть загальноукраїнський референдум з цього питання", - відзначив прем’єр-міністр.

Як відомо в четвер Янукович дав прес-конференцію, але теми НАТО на ній не торкався. Через півтори гоиди після закінчення прес-конференції, прес-служба Кабміну розіслала відповідне повідомлення з посиланням на словам прем’єра.

В Універсалі національної єдності, після підписання якого Янукович отримав посаду прем’єра, стосовно співпраці з НАТО сторони задекларували розвиток взаємовигідної співпраці відповідно до Закону.


 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування